Hirdetés
. Hirdetés

Kapcsolattartás nyíltan és biztonságosan

|

A nyílt forráskódú Open-Xchange levelezőszerver és csoportmunkaszoftver birtoklási összköltsége jóval alacsonyabb, mint a zárt forráskódú versenytársaké. Legalább ennyire nyomós érvként szól a vállalati tűzfal védelmében működő rendszer mellett, hogy a felhőszolgáltatások számos kényelmét kínálja, nagyobb biztonság mellett.X

Hirdetés

A németországi Open-Xchange AG által kibocsátott, nyílt forráskódú Open–Xchange App Suite levelezőszerver és csoportmunkaszoftver hivatalos képviseletét az Indevox Kft. látja el Magyarországon. A vállalati szoftvercsomag éves előfizetési díjért használható, amely – a biztonsági szoftverek licencelésére emlékeztető módon – automatikusan megújul. Az informatikai biztonság az a terület, amelyen az Open–Xchange App Suite számos előnyt kínál a felhasználónak:

– Teljes egészében áttekinthető az Európában, többek között magyar fejlesztők közreműködésével készült szoftverkód, ami az elmúlt hónapokban kirobbant, nemzetközi megfigyelési botrányokat is figyelembe véve különösen fontos szempont lehet az adatszivárgás megakadályozására, a szellemi tőke megvédésére törekvő vállalatok számára – mondta Lövei Ferenc, az Indevox Kft. ügyvezető igazgatója. – Az Open–Xchange házon belül, a vállalati tűzfal mögött működik, a meglévő informatikai rendszerekkel és az elterjedt levelezőkliensekkel szabványos csatolófelületeken keresztül jól és könnyen integrálható, illetve szinkronizálható.

Microsoft Exchange szerverről például akár félezer postafiók is percek alatt migrálható Open-Xchange szerverre, miközben a felhasználók továbbra is megtarthatják az Outlookot. Mind a levelezőszerver, mind a csoportmunka-támogató alkalmazáscsomag szolgáltatásai távolról, mobilkliens-alkalmazással vagy tetszőleges digitális eszközön futó böngészőből is elérhetők. A kezelőfelület mindig az adott eszköz kijelzőméretére optimalizált módon, az operációs rendszer beállításának megfelelő nyelven jelenik meg, függetlenül attól, hogy a felhasználó okostelefonról, tabletről vagy PC-ről csatlakozik. Ennek köszönhetően az Open–Xchange a felhőszolgáltatások számos kényelmét kínálja, nagyobb biztonság mellett.

 

A bevezetéshez az Indevox a Univention GmbH vállalati, Debian Linux disztribúcióját, az Univention Corporate Server platformot is kínálja választható lehetőségként, az Open-Xchange azonban más operációs rendszeren is implementálható.

Beruházás előkészítésekor a vállalatvezetők a leendő megoldás biztonságossága mellett annak teljes bekerülési költségét is alaposan mérlegelik. Az eddigi tapasztalatok szerint az Open-Xchange használatával a szervezetek jelentős megtakarítást érhetnek el.

– Cégünk 2002 óta olyan, teljes körű megoldást adó rendszerek kialakításában és integrálásában segíti a szervezeteket, amelyek megbízható, egyszersmind költséghatékony módon fedik le az üzleti igényeket – mondta Lövei Ferenc. – Legutóbb egy közintézmény pályázatán indultunk az Open-Xchange-dzsel, melynek eredményhirdetésekor kiderült, hogy a Microsoft Exhange-alapú megoldáshoz képest közel 70 százalékkal kedvezőbb árajánlatot adtunk. Állami intézményeknek és önkormányzatoknak eleve 25 százalék kedvezményt kínálunk az Open-Xchange licencdíjából, oktatási intézményeknek pedig ennél is kedvezőbb, egyedi ajánlatot adunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.