Hirdetés
. Hirdetés

Karácsonyi ajánló: QWERTY telefonok

|

A Mobil Negyed az ünnepi bevásárlás alkalmából a QWERTY billentyűzettel felszerelt, hazánkban megvásárolható modelleket vette szemügyre.

Hirdetés

Nokia 9300i - kompakt kommunikátor

A legújabb kommunikátor némileg idősnek számít a mezőnyben bő egy éves korával. A pletykák szerint már készülőben van az utód modell, de jelen ajánlónk alanya még mindig megállja a helyét a versenytárssakkal szemben. Teljes QWERTY billentyűzete magyar ékezetekkel is fel van szerelve, a gombok kellő méretűek, aránylag puhák és két kézzel igen gyorsan lehet vele gépelni. A készülék belső memóriája 80 MB, amely 2 GB-ig bővíthető az őskövületnek számító MMC kártyával - amelynek ára ma már igen kedvező. A készülékhez egy bűn rossz headset-et mellékelt a gyártó, azonnal tessék lecserélni, ha valaki zenét is akar vele hallgatni. A széles kijelző és az igen meggyőző felbontás egy Opera Mini böngészővel karöltve remek párost alkot, az EDGE hálózaton keresztül lehet vele viszonylag élvezhető sebességgel internetezni. A 3G hiánya igen erőteljes negatívum, a WiFi némileg kárpótolja a felhasználót.



Ára: 100-140.000 Ft

Pozitív: 80 MB belső memória, széles és éles TFT kijelző, EDGE, kommunikátorhoz képest kompakt méret, férfias és elegáns design, mára igen csak lecsökkent az ára

Negatív: 3G hiánya, nincs kamera, szegényes az előre telepített szoftverek tárháza, FM rádió hiánya, nincs kijelző háttérvilágítás, nincs rezgőmotor

Nokia E61 - 3G-s kommunikátor

A finn gyártó Eseries termékcsaládja árban és teljesítményben minden modern üzleti alkalmazás futtatására alkalmas. A nagyméretű kijelző nem csak széles, hanem igen hosszúkás is, élmény rajta internetezni. A 3G és a WiFi hálózatok támogatottsága szinte bárhol lehetőséget biztosít arra, hogy szélessávon tudjunk szörfölni a világhálón. A QWERTY billentyűzet igen keményre sikeredett, határozott mozdulatokkal kell használni, de szerencsére támogatja a magyar betűket. Mindenképpen kétkezes kézírásra termett. Számos e-mail technológiát támogat (IMAP4, POP3), illetve a multimédiás szolgáltatások szinte totális hiánya megbocsátható egy ilyen céleszköztől. Az 1500 mAh-ás akkumulátor akár 5 napig is működőképes. A 75 MB belső memória miniSD-vel bővíthető.



Ára: használtan 70.000 Ft, kártyafüggetlenül 90-110.000 Ft, előfizetéssel 80.000 Ft

Pozitív: 3G, WiFi, EDGE, méretes és szép kijelző, az ára nem szökött az egekbe

Negatív: igen széles és ezzel együtt méretes készülék, multimédiás szolgáltatások szinte totális hiánya, tömege 144 gramm

Sony Ericsson P990i - a zászlóshajó

A Sony Ericsson zászlóshajójára igen sokat kellett várni, és az új operációs rendszer még korántsem tökéletes. A QWERTY billentyűzet végre a telefon testére került és nem az instabil flipre. A gombok ennek ellenére igen aprók, de kis gyakorlással meg lehet szokni. Az igen zömök készülék 2 megapixeles kamerája már a Sony Ericsson K750i-ből is ismerős lehet: természetes napfény mellet igen szép képeket lehet vele készíteni. A felújított böngésző jóval okosabb korábbi verziójánál, a 3G és WiFi támogatottságnak hála igen gyorsan lehet vele netezni. A stylus-szal kezelhető okostelefon kijelzője igen szépre sikeredett, a felbontásra már korábban sem volt panasz és a megjeleníthető színek száma maradt 262 ezer. A belső, a felhasználó számára rendelkezésére álló, memória 60 MB - sajnos csak a ma még igen drága és ritka M2 Duo kártyával bővíthető. A multimédiás képességek között meg kell említeni az FM rádiót és a sokoldalú film- és zene lejátszó szoftvert is. Az előre telepített RSS hírolvasóval gyorsan tudunk hozzájutni a legfrissebb információkhoz.



Ára: 140-160.000 Ft kártyafüggetlenül és előfizetéssel is

Pozitív: 3G, WiFi, 2 megapixeles kamera, sokoldalú operációs rendszer, videótelefonálás

Negatív: a névjegykártya szkenner igen megbízhatatlanul működik, tömege 15 gramm, az M2 Duo kártya igen ritka, magas ár

Sony Ericsson M600i - kameramentes üzleti készülék

A japán-svéd gyártó a P990i enyhén lecsupaszított és jóval kedvezőbb áron kínált okostelefonnal is versenybe szállt a QWERTY billentyűzetes készülékek piacán. A Symbian operációs rendszerrel működő modell valójában nem a szó szoros értelmében vett gombsorral rendelkezik, mivel egy billentyűhöz 2-3 karaktert is hozzárendeltek a késztők, ellenben a készülék viszonylag könnyű és kompakt méretű. A 3G-s szolgáltatások közül a videótelefonálást nem tudjuk igénybe venni.



Ára: 80-100.000 Ft kártyafüggetlenül

Pozitív: kompakt méret, könnyű, nagy kijelző, 3G

Negatív: nincs kamera, kissé kidolgozatlan design, igénytelen anyagok, WiFi hiánya, nincs 3G

HTC TyTN - T-Mobile Vario II - minden egyben

A HTC már saját nevén is piacra dobja a készülékeit, de a TyTN-t a T-Mobile is felvette saját kínálatába. A készülék alapverziója igen puritán és kidolgozatlan megjelenést kapott, ellenben a Vario II már jóval tetszetősebb külsővel rendelkezik. A Windows operációs rendszer már biztosabban és gyorsabban teszi a dolgát, mint a korábbi verziók esetén. A 172 grammos súly az egyik legsúlyosabb a mezőnyben, és a fizikum sem hasonlítható egy Motorola V3-hoz. A készülék adatkommunikáció terén igen fejlett, köszönhetően a 1,8 Mbit/sec letöltési sebességre képes HSDPA támogatásnak. A 2 megapixeles kamera meglepően éles és élethű fotókat készít, annak ellenére, hogy autófókuszt nem szereltek bele. A QWERTY billentyűzet támogatja a magyar ékezeteket, a gombok igen méretesek és kellően puhák.



Ára: 120-160.000 Ft előfizetéssel és kártyafüggetlenül

Pozitív: HSDPA, 3G, WiFi, 2 megapixeles kamera

Negatív: igen drága, méretes fizikum, tömege 172 gramm, a HTC verzió puritán design-t kapott

HP 6915 - küzdelem a kijelzővel

A HP-nál az idei év nem a tenyérgépek virágzásáról szólt. A rohamosan csökkenő PDA értékesítési adatok mellett nem sikerült új készülékkel bővíteni a portfoliót. Bár a HP 6915 igen meggyőző tudással lett felszerelve, de nem ez a készülék fogja kihúzni gyártót a mélyből. A beépített GPS adóvevő egyedülálló a mezőnyben, de a négyzet alakú kijelzőt igen kevés szoftver támogatja. A Windows operációs rendszer számos lehetőséget nyújt a felhasználóknak. A WiFi-n keresztül történő netezés viszonylag élvezetes, de ez a kijelző felbontás ma már egyáltalán nem kiemelkedő. Az SD kártya foglalat eltűnt a készülék oldaláról. A QWERTY billentyűzet gombja igen aprók, hosszabb levelek megírására alkalmatlan. A 3G hiánya mellet nem lehet szó nélkül elmenni 2006 novemberében.



Ára: 140-160.000 Ft kártyafüggetlenül

Pozitív: beépített GPS adóvevő, WiFi, EDGE

Negatív: nincs 3G, még mindig igen drága, túlzottan kicsi gombok, problémás kijelző

BenQ P50 - csak megszállottaknak

Az éppen haldokló félben lévő BenQ-Siemens évekkel ezelőtt bejelentett okostelefonja igen hosszadalmas várakozás után került a piacra. A hosszúkás és 170 gramm súlyú készülék billentyűzete kisméretű gombokkal lett felszerelve. Windows operációs rendszere gyorsan teszi dolgát és rengeteg szoftvert adnak hozzá - de ne felejtsük el , hogy egy három éves operációs alkalmazásról van szó.. Az 1240 mAh-ás akkumulátor teljesítménye nem túl meggyőző. Az 1,3 megapixeles kamera közepes minőségű képeket készít. A 64 MB belső memóriát SD kártyával tudjuk bővíteni.



Ára 120.000 Ft kártyafüggetlenül

Pozitív: fejlett kommunikációs lehetőségek, érintőkijelzős LCD

Negatív: elavult operációs rendszer, közepes kamera és akkumulátor, nehéz hozzájutni, elavult kijelző


Simon Péter
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.