Hirdetés
. Hirdetés

Katonai oldalak a hackerek piacterén

|

100 dollárért akár egy olasz kormányzati oldal felett is átvehetjük a hatalmat.

Hirdetés

Ha egy korlátlan jogosultsággal rendelkező hozzáférésre vágyunk az albán hadsereg weboldalához, akkor azt könnyen megkaphatjuk, feltéve ha kifizetjük a fekete piacon az ez által elkért 500 dolláros összeget. Az IT-biztonsággal foglalkozó Imperva beszámolója alapján ugyanis egy hacker 16 prominens kormányzati, katonai és egyetemi honlapot tört fel, és az azokhoz való hozzáférést mindössze 33 és 499 dollár közötti áron kínálja.

 

 



Brian Krebs, biztonsági szakértő a blogján közzé tette a cenzúrázatlan listát, amely alapján több komoly tétel is megtalálható az online bűnöző portékájában. Négy olasz kormányzati portálhoz való adminisztrátori hozzáférés például mindössze egyenként 100 dollárért ér, míg az Egyesült Államok Hadseregének Híradó és Elektronikai Parancsnokságának (CECOM) weboldala 500 dollárt, a Védelmi Hivatal Gyógyszergazdasági Központjának oldala pedig 400 dollár ér.

A hacker által kínált oldalakat vizsgálva több esetben is felmerül a nemzetbiztonsági kockázat kérdése, így az egyes katonai weboldalakhoz való hozzáférés sok kémkedni vágyó állam számára csábító lehet. Az Imperva írása alapján emellett a bűnöző külön árulja a feltört adatbázisokból ellopott 300 ezer személy személyes adatát. Ezer ember neve, lakcíme, telefonszáma, elektronikus postafiókja és más adata, azaz ezen egyének legféltettebb személyes információi mindössze csak 20 dollárba kerülnek.

A biztonsági cég szakértői szerint a hacker egyébként egy egyszerű módszerrel, az oldalak SQL szervereinek a résén keresztül juthatott be a rendszerekbe egy olyan automatizált eszközzel, amely az adatbázis-kiszolgálókat vizsgálja át, megkeresve azok gyenge pontjait.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.