Hirdetés
. Hirdetés

Kékhalál az űrben

|

Csak űrsétával javítható a Nemzetközi Űrállomáson keletkezett igen komoly számítógépes hiba.

Hirdetés

Mint a NASA szombaton közölte, az egyik külső számítógép romlott el, amelyet bizonyos robotrendszerek háttértámogatására használnak. A fő rendszer működik és a hatfős legénység nincs veszélyben.

Hirdetés

A hiba mindazonáltal megakadályozhatja a következő ellátószállítmány hétfőre tervezett indítását. A 2 tonnányi szállítmány - amely más okok miatt már így is egy hónapot késik - egy SpaceX Dragon teherűrhajóval a floridai Cape Canaveral kilövőállomásról indulna a világűrben keringő ISS-re, és a tervek szerint szerdán érné el úti célját.

A NASA még nem döntött arról, hogy engedélyezi-e a teherűrhajó indítását.

Az amerikai űrügynökség szerint a számítógépes hiba csak űrsétával javítható ki, és erre várhatóan a héten sor is kerül.

 

Az űrállomáson tucatnyi külső számítógép működik. Ezek az állomás normális működését biztosítják, és a mostani hiba nincs hatással a három orosz, két amerikai és a japán űrhajós kutatómunkájára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.