Hirdetés
. Hirdetés

Kényelem és precizitás

|

Éves sajtótájékoztatóján a Logitech bemutatta idei legsikeresebb termékeit. A svájci periféria-gyártó cég elsősorban a kényelemre koncentrál termékei tervezésekor.

Hirdetés

Idén több látványos termékkel bővült a Logitech portfóliója. A Wave Keyboard nevű billentyűzet három alapelem ötvözésével jött létre: hullámzó magasságú billentyűk, enyhe U-alakban ívelt gombsorok és egy kézhez idomuló tenyértámasz. Az ergonomikus (osztott) billentyűzetekkel ellentétben a Wave billentyűzet azonnal használható, kezelése nem igényel hosszas gyakorlást. A Comfort Wave Design a kezeket és az ujjakat úgy vezeti, hogy azok természetes és kényelmes gépelési pozíciót vegyenek fel.

wave_oldal.jpg

A Wave billentyűzet gombjai az A és az Enter gomboknál a legmagasabbak, amiket rendszerint a kisujjunkkal ütünk le. Befelé, a középső ujj irányába haladva a billentyűk egyre alacsonyabbak, a D és K gomboknál érve el mélypontjukat. Még tovább haladva, a mutatóujjal használt G és H gombok környékén enyhe emelkedés érzékelhető. A legmagasabb és legalacsonyabb billentyűk közti szintkülönbség 4 milliméter. Mivel a gombok így közelebb kerülnek az ujjbegyekhez, a kéz és az ujjak természetesebb tartást vehetnek fel, ezáltal pedig elkerülhető a kitekert kéztartásból eredő kényelmetlenség-érzet és növekszik a gépelési teljesítmény. A Wave 5 fokos görbülete lehetővé teszi, hogy kezünket a csuklók erőltetett hajlítása nélküli, nyitott, természetes pozícióban tartsuk.

wave_top.jpg

A kipárnázott és a billentyűzet ívét követő támaszték is hullámos felületű, hullámvölgyei finoman segítenek a megfelelő és legkényelmesebb helyre pozícionálni a kezet. A bélelt belsőnek és a puha bevonatnak köszönhetően még a gépelések közötti szünetekben is kényelmes helyet biztosít tenyerünknek.

***

A Logitech MX Air egy olyan lézeres eszköz, mely az asztalon és a levegőben tartva is használható. A tévék távirányítójához hasonlóan az MX Air egeret kézben tartva, hátradőlve irányíthatjuk számítógépünket. A Freespace mozgáskövető technológiát úgy fejlesztették ki, hogy a korábbi, levegőben tartott mutatóeszközök korlátai nélkül, pontos és gyors irányítást tegyen lehetővé. Ennek a szabadalmazott megoldásnak az alapjául MEMS (mikro-elektromechanikus) érzékelők, a digitális jelfeldolgozás és a vezeték nélküli rádiófrekvenciás adatátvitel szolgál.

mxair2.jpg

A hagyományos görgetőkerék helyett az MX Air egéren egy nyomásérzékeny felület van. Ujjunkat az érintőlap felületén végighúzva görgethetjük dokumentumainkat, a görgetés sebessége pedig az ujjmozdulat sebességével arányosan változik. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.

***

A Logitech VX Nano vezeték nélküli lézer-optikai egér érdekessége, hogy a parányi vevőnek köszönhetően az egérrel jelentősen egyszerűbb az utazás: az USB dugó szinte egy síkba kerül a laptop külsejével, így nem kell minden alkalommal bedugni aztán kihúzni, ha a gépet elcsomagoljuk. A VX Nano egér miniatűr vevőállomása a világ egyik legkisebb USB rádiójel-vevőjének számít, a gép oldalába dugva a vevőegység szinte teljesen síkban marad, mindössze 8 millimétert lóg ki.

nanocoin.jpg

A nagyobb hatékonyság érdekében a VX Nano egér MicroGear precíziós gördítőkereket kapott. Ha szupergyors módba kapcsoljuk, ujjunk egyetlen mozdulatával végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat, majd elég lenyomni a gördítőkereket, és máris aprólékosabban, akár sorról sorra lépkedhetünk vele. Az egér előre-hátra gombjai megkönnyítik az internetes böngészést, a One-Touch Search keresőgombbal pedig azonnali eredményeket kérhetünk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.