Hirdetés
. Hirdetés

Keresés - szöveg helyett képpel

|

A Vodafone által kifejlesztett Otello keresőmotor képes arra, hogy szöveg helyett fotó alapján találjon információkat.

Hirdetés

Más szóval: a telefonunkkal egyszerűen lefotózzuk, ami érdekel, utána pedig az Otello minden elérhető információt megjelenít a képpel kapcsolatban. Amikor úgy döntünk, hogy egy internetes keresőt használva utánanézünk valaminek, akkor kénytelenek vagyunk az ismert, ismerni vélt vagy kutatott dolgot valahogyan jellemezni, körülírni annak érdekében, hogy arról különféle információkhoz jussunk. A jövőben mindez megváltozhat.

A Vodafone a 2008-as CeBIT kiállításon bemutatta az Otello névre keresztelt keresőmotorját, amely egészen más szemszögből közelíti meg a keresést: itt szöveg helyett már képet használhatunk. A vállalat többek között azt az érvet hozta fel megoldása mellett, hogy egy numerikus kiosztású billentyűzeten nem a leggyorsabb megoldás begépelni a kívánt keresőszavakat - egyszerűbb, ha lefotózzuk azt, ami érdekel minket.

És valóban: az Otello ilyen egyszerűen működik. Fogjuk a mobiltelefonunkat, lefényképezünk vele bármit - legyen az egy újságcikk, DVD-borító, épület -, majd az így készült fotót MMS-ben elküldjük a telefonunkról.

? Tesztüzem, megjelenés, szavazás ť


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.