Hirdetés
. Hirdetés

Kereshető Flash tartalmak

|

A Google adoptálta az Adobe Search Engine SDK technológiáját - állítja a Google-höz közeli forrásokra hivatkozva a Netconcepts elemzője.

Hirdetés

Jeff Muendel a CNet Blogs oldalon megjelent értesülése azt jelenti, hogy a keresőoptimalizálás egy új területtel bővül: hamarosan az Adobe Flash tartalmakban (animációkban, videókban, alkalmazásokban) lévő szövegekre is kereshetünk a Google-el. A jövőben tehát a keresőoptimalizálásra (SEO - Search Engine Optimization) is érdemes lesz figyelni az SWF formátumú tartalmak készítésekor.

A Google egyik mérnöke és a cég webspam részlegének vezetője, Matt Cutts elmondta: a Google korábban már készített egy ilyen algoritmust, azonban jobbnak látták, ha áttérnek az Adobe által fejlesztett Search Engine SDK-ra. Muendel szerint a programozóknak nincs könnyű dolga, hiszen a Flash formátum igen bonyolult szerkezetű, az információkat több rétegen tárolja, sőt, gyakran egy másik SWF fájlra hivatkozik, ami tovább bonyolítja a keresést.

A Google jelenleg a motort teszteli, míg az Adobe folyamatosan dolgozik annak továbbfejlesztésén. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mikortól lehet igénybe venni ezt az új szolgáltatást.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.