Hirdetés
. Hirdetés

Kész a Windows 7 érintőképernyős pakkja

|

A Microsoft Touch Pack for Windows úttörő módon az új operációs rendszer érintőképernyős moduljára épül.

Hirdetés

A Windows 7 fejlesztői blogjukban bejelentették, hogy elkészültek az új platform első érintőképernyős programcsomagjával. A Microsoft Touch Pack for Windows már úttörő módon az új operációs rendszer érintőképernyős moduljára épül. Nem titkoltan azzal a célzattal, hogy a redmondi szoftvercég utat mutasson a szoftverfejlesztők számára az e fajta programok készítéséhez.

 

 

windows7_pound.jpg

 

A Garden Pond


Logikus módon a programcsomag a Microsoft Surface gárdájával szoros együttműködésben készült, hiszen az operációs rendszer és a varázsasztal e modulja nem áll messze egymástól. Mindkettő majdhogynem azonos algoritmusra épül, a (lényeges) különbség köztük csupán annyi, hogy míg az operációs rendszer érintőképernyőt használ, addig a Surface lézerek segítségével figyeli a felhasználók mozdulatait. Ez azonban nem akkora szakadék, hogy ne lehetne a Surface-es alkalmazásokat Windows 7 kompatibilissé tenni. S ez igaz fordítottan is. Csupán egy apró algoritmusmódosítás szükséges az arra alkalmas programoknál (már amelyek átvihetőek az egyik rendszerről a másikra).

Ezen okból a mostani hat programot tartalmazó csomagban is három olyan alkalmazás kapott helyett, amely a Surface-ről költözött át a Windows 7-re. A Virtual Earth motorjára épülő Surface Global, amellyel a felhasználók szó szerint a kezükbe kaparíthatják a glóbuszt, hogy egyszerű kézmozdulatokkal pörgessék, forgassák és nagyítsanak benne különböző tájegységekre.

 

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-US&playlist=videoByUuids:uuids:8f5ee5db-24f5-45fb-a3f6-d1a9660155a6&showPlaylist=true&from=msnvideo" target="_new" title="Windows 7 Touch - Globe Application">Video: Windows 7 Touch - Globe Application</a>

 

Az asztalról érkezett ezen felül a fényképkezelő Surface College, valamint a Surface Lagoon víz alatti képernyővédő is.

Emellett három kifejezetten a Windows 7-re írt alkalmazás is helyet kapott a csomagban. A Blackboard logikai játék, a Rebound elektromos fallabdajáték, és a Garden Pond, amellyel egy békés kis tavon kell az origami figurákat átúsztatni.

 

 

windows7_touch.jpg

 

Surface Lagoon


A csomag a fejlesztők bejelentése szerint előretelepítve elérhető lesz minden olyan gépen, amely rendelkezik Windows Touch minősítéssel, magyarán érintőképernyős gép vásárlása esetén juthatunk hozzá. Ma ezen eszközökből még jelenleg kevés van a piacon, de a közeljövőben várhatóan tömegesen megjelennek majd a boltok polcain.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.