Hirdetés
. Hirdetés

Készül a Mobile Firefox böngésző

|

A fejlesztése még időben van, és az ígéretek szerint Symbian, Windows Mobile és Linux telefonokon is működni fog.

Hirdetés

Az ingyenes internetes böngészőjéről ismert Mozilla a héten jelentette be, hogy Mobile Firefox néven mobiltelefonokra optimalizált böngészőn kezd el dolgozni. A terven dolgozó egyik programozó zerint a böngészőt mind a három legelterjedtebb operációs rendszerre kifejlesztik. Doug Turner, a Mozilla fejlesztője szerint első körben a Windows Mobile és a Linux telefonokra fejlesztik ki a böngészőt, részben azért, mert ezek az operációs rendszerek a számítógépeken futó operációs rendszerekkel részben közös a kódjuk, és így könnyebb a böngésző mobil változatát felépíteni.

A Symbian teljesen különbözik bármely számítógép operációs rendszerétől, tehát sokkal több fejlesztésre és munkára van szükség ebben az esetben. Azonban, mivel a Symbian népszerű operációs rendszer, van értelme erre is kidolgozni a Mobile Firefoxot - mondta Doug Turner.

A Mozilla műszaki aligazgatója, Mike Shroepfer még kedden jelentette be blogján, hogy a Mozilla úgy döntött: mobiltelefonokra is kifejleszti a Firefox böngészőt. A bejegyzés arról nem szól, hogy pontosan milyen operációs rendszerekre gondoltak, ám a hozzászólásokból az kiderül, hogy sokan Symbianra is várják a böngészőt.

A Mobil Firefox a Mozilla2 platformra épül, ami 2009-ben jelenik meg. Az Internet Explorer, az Opera és a Safari mobilos változatai addigra már régóta a piacon lesznek. Ennek ellenére az IDC elemzője, Chris Hazelton azt mondja, a Mozilla nem késett el, hiszen egyelőre kisméretű piacról van szó - 2006-ban a piac 8 százalékát tették ki az okostelefonok.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.