Hirdetés
. Hirdetés

Két év alatt 65 %-kal fogta vissza CO2 kibocsátását az OKI

|

Carbon Zero címet nyert az OKI három üzeme

Hirdetés

Carbon Zero minősítést kapott az OKI Printing Solutions három legfontosabb gyártóbázisa. A thaiföldi Ayutthaya-ban, a kínai Shenzhen-ben és a japán Fukushima-ban található üzemek a tanúsítvány szerint radikálisan csökkentették szén-dioxid kibocsátásukat.

 

A három üzem tekintetében a cég már most 35 százalékra tudta csökkenteni szén-dioxid kibocsátását a 2007-es 32.472 tonnához képest (a hír nem szól az egyéb üzemeket beszámítva kalkulált összes CO2 kibocsátás alakulásáról és az egyéb környezetre gyakorolt hatások alakulásáról). A vállalat 2008 óta dolgozik intenzíven ökológiai lábnyomának csökkentésén, és most sem szeretne megelégedni jelenlegi eredményeivel. 2012-re a 2007-es CO2 mennyiségnek maximum 6 százalékát szeretnék kibocsátani, miközben fokozatosan minden egységüket bevonják a kezdeményezésbe.

 

Az OKI-t a japán környezetvédelmi minisztérium modellként javasolja más vállalkozások számára. Az OKI itthon is tesz a környezet megóvásáért, a már nyolc éve működtetett programban minden káros anyagot visszagyűjtfeldolgozó rendszerébe.

 

A tanúsítvány megszerzésével a cég használhatja a Carbon Zero logót termékein és kommunikációjában. Az új, környezettudatosságot igazoló embléma elsőként az itthon is kapható MB400-as, C610-es és C711-es modelleken jelenik meg. A jövőben a címkét fokozatosan feltüntetik minden terméken, amely e három gyárban készül.

 

 

carbonzero
 
Alacsony széndioxid kibocsátással gyártott termékeken
találkozhatunk a CarbonZero logóval
 

 

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.