Hirdetés
. Hirdetés

Két év börtön a webes bosszantásért

|

Múlt héten maga Bush elnök nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely akár két év börtönbüntetéssel is sújtaná azokat a természetes és jogi személyeket, akik idegesítő webes üzenetekkel, vagy e-mailekkel bombáznak valakit, anélkül, hogy felfednék valódi kilétüket.

Hirdetés

Más szavakkal ez azt jelenti, hogy csak abban az esetben "szidhatnánk" valakit weben, ha azt saját polgári nevünkön tesszük, és vállaljuk a következményeket. A törvényjavaslat egyébként a nők elleni erőszak Igazságügyi Minisztérium-beli újratárgyalási ügyénének részeként került elő.

Marv Johnson törvényhozói jogtanácsos szerint a "bosszantó" kifejezés használata igen problémás, nem elég egyértelmű kifejezés. A törvényjavaslat megkérdőjelezhető része a 113-as, "internetes lopakodás megakadályozásáról" szóló szekció, amely felülbírálja a már évek óta elfogadott és alkalmazott telefonos zaklatásra vonatkozó előírásokat. Az új javaslat kimondja, hogy az Internettől eltiltható az a személy, aki személyazonossága felfedése nélkül bosszant valaki mást. A javaslatnak több támogatója is akadt, ám több az ellenzője.

Utóbbiak azzal a feltevéssel hozakodtak elő, hogy ezzel a módszerrel elbocsáthatnak egy titkárnőt, aki főnöke szexuális zaklatásairól ír egy internetes naplóban, csak azért, mert nem meri felfedni saját személyazonosságát, hiszen akkor senki sem védené meg az említett főnökkel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.