Hirdetés
. Hirdetés

Két hét múlva jön a Windows 7 RC

|

Május 5-én jelenhet meg a Windows 7 RC – a Microsoft web-oldalán véletlenül megjelent információk szerint.

Hirdetés

A Microsoft Partner Program web-oldalán rövid ideig olvasható információk szerint az első és egyetlen Windows 7 publikus RC (Release Candidate) változat két hét múlva, május 5-én lesz elérhető a nagyközönség számára. Az oldal szerkesztői ugyanis véletlenül ideje korán élesítettek egy letöltési oldalt a partnereiknek.

 

 

windows7rcmsdn.jpg


Később a linket eltávolították, így jelenleg is a Windows 7 bétájával kapcsolatos tudnivalók találhatóak meg rajta. Ráadásul a Computerworld kérdésére sem kívánta a Microsoft szóvivője elárulni, hogy valós volt-e a rajta megjelenő dátum. "A letöltési oldal a rendszer tesztelése miatt vált publikussá. A Windows 7 jelenleg fejlesztési stádiumban van, így a verziók megjelenéséről csak akkor tudok nyilatkozni, ha azok már elérték az elvárt minőséget".

Érvelése azonban az amerikai szaksajtó szerint több sebből vérzik. Egyrészt az Ars Technica beszámolója szerint a fent említett előfizetők még nem is kaptak hozzáférést a Windows 7 RC változatához. Néhányuk megpróbálta letölteni ugyan a kiszivárgott oldalon található linkről az operációs rendszert, de a hivatkozás nem működött.

S ez nem egyedi eset, hiszen pár héttel ezelőtt a TechNet szerkesztőinek is sikerült véletlenül megnyomniuk a publikál gombot, napvilágra hozva több fontos információt a Windows 7 RC változatával kapcsolatban. Persze gondolhatnánk azt is, hogy remegő kezű szerkesztők ügyelnek arra a redmondi szoftvercégnél, hogy mi kerülhet ki és mi nem, de egy olyan professzionális kommunikációjú cégnél, mint a Microsoft ez nem valószínű. Inkább vírusmarketingről lehet szó, hiszen az információk ilyesfajta kiszivárogtatása sokkal érdekesebb, mintha csupán csak bejelentenék. Már csak a titok-faktor miatt is.

A Windows 7 RC változata egyébként - a TechNet oldalán "véletlenül" megjelent információk szerint - mindenki számára elérhető lesz, hiszen nem limitálják majd a letölthető RC-k számát. A kiadás előtti verzió egészen 2010. június 1-ig használható lesz, így a felhasználók addig ingyen élvezhetik a redmondi szoftvercég új operációs rendszerét.

A felhasználóknak több mint egy egész hónapjuk lesz arra, hogy letöltsék a Windows 7 RC-t, hiszen a májusi megjelenés után az egészen 2009. júniusáig lesz elérhető. Az operációs rendszer teszt verziója öt nyelven jelenik meg: angolul, németül, franciául, japánul és spanyolul.

 

 

win7technet.jpg


Mary-Jo Foley, a ZDNet újságírójának az értesülései szerint ráadásul május 5-én érkezhet a Windows Server 2008 R2 publikus RC változata is a Windows 7 RC-vel egy időben. Ráadásul az újságírónő Microsoft közeli források alapján a végleges verzió megjelenésével kapcsolatban is pontos időpontot jósol: "úgy hallottam, hogy októberben jelenhet meg".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.