Hirdetés
. Hirdetés

Két hónap, és itt az iPhone 5

|

15 millió helyett "csak" 10 millió darabot rendelt az Apple - első körben.

Hirdetés

Amint arról egy hónappal korábban írtunk, az Apple leadta rendelését a vele partneri viszonyban levő tajvani gyártónak, újgenerációs okostelefonjainak gyártására. A Pegatron ezzel ismét komoly árudömpinggel láthatja el Steve Jobs cégét, igaz, a júliusi információhoz képest kevesebb készülékről van szó. Akkor még 15 milliós darabszámról számolt be a Digitimes, ám ezúttal már „csak" 10 millióról adott hírt a távol-keleti forrás. Legalábbis első körben - ha nagyon fut majd a szekér, az Apple minden bizonnyal utánrendelhet még néhány milliót a Pegatrontól.

apple iphone okostelefon

Mivel az első szállítások szeptemberben érkeznek be az amerikai vállalathoz, ezért a vásárlók leghamarabb szeptember végén vagy októberben juthatnak hozzá az iPhone 5-höz. Annak érdekében, hogy ne legyen számukra csalódás az új készülék, a szükséges kompatibilitás-vizsgálatok végrehajtása végett az első, dobozos iPhone-ok már úton vannak a mobilszolgáltatók felé, számolt be az ilyenkor szokásos eljárásról a Guardian.

Ez a tesztelési folyamat igen szigorúan megszabott körülmények között mehet csak végbe; az Apple ezzel akarja elkerülni, hogy idő előtt kiszivárogjon valamilyen információ az okostelefonról. Többek között ezért önti otromba formába a végleges telefonbelsőt az amerikai vállalat: a szolgáltatóhoz kerülő iPhone-ok belülről ugyan megegyeznek a majd boltokban megvehető példányokkal, de külsejüket tekintve egy lebutított, egyszerű tokozást kapnak. Így, ha netalán mégis kiszivárogna valamilyen képanyag az okostelefonról, az voltaképp irreleváns lesz a végső változatot tekintve.

Az új iPhone-ról egyébként - a fenti titkolózásnak köszönhetően - még mindig nem lehet biztosat tudni. Az értesülések egy része szerint nagy változtatásokat nem eszközölt az Apple a negyedik generációhoz képest. Éppen ezért sokan - többek között a J.P. Morgan elemzői - nem is iPhone 5-nek, hanem iPhone 4S-nek nevezik az új modellt. Más források, ideértve a Bloomberget is, azonban úgy vélik, nem csak a mostani változat kozmetikázását kaphatják készhez a szeptemberben beruházók, az számos módosítást fog tartalmazni az elődhöz képest. A témát bővebben itt dolgoztuk fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.