Hirdetés
. Hirdetés

Kétezer japán munkavállalójától válik meg a Sharp

|

A komoly nehézségekkel küzdő LCD-gyártó egy önkéntes nyugdíjprogram keretében szeretné lebonyolítani a leépítést.

Hirdetés

A Sharp kedden jelentette be, hogy kétezer fővel csökkenti belföldi munkavállalói számát. A japán LCD-gyártó azért kényszerül leépítésre, mert az elmúlt években rendkívül nehéz financiális helyzetbe került.

A cég közleménye szerint a japán dolgozók mintegy hat százalékát érintő átszervezésre november első két hetében, egy önkéntes nyugdíjprogram keretében kerül sor, amely az anyavállalat mellett a nagyobb „leánykákat” is érinteni fogja. Az érintetteknek decemberben kell letenniük a munkát.

A Sharp a világ egyik legnagyobb LCD-panel gyártója: termékeit elsősorban a síkképernyős televíziók gyártói vásárolják. A cég a piac hanyatlása és az LCD-árak csökkenése miatt az elmúlt években hatalmas veszteséget termelt. A menedzserek márciusban jelentették be, hogy megállapodtak a Foxconn Technology Grouppal a részvényállomány tíz százalékának eladásáról, ám nem sokkal később – miután a bejelentést követően a részvényárfolyam padlót fogott, a tajvani céget felügyelő hatóságok pedig komoly kétségeket fogalmaztak meg a tervezett akvizíció nyereségességét illetően – egy időre jégre tették a projektet.

Az elmúlt napokban mindkét érdekelt fél képviselői úgy nyilatkoztak, hogy közel állnak a végleges megegyezéshez. Ez a Sharp-papírok jegyzési árfolyamára is jó hatást gyakorolt; ráadásul a cég a Nikkei beszámolója szerint több bankkal is előrehaladott hiteltárgyalásokat folytat, és komolyan fontolgatja néhány kevésbé fontos üzletágának értékesítését.

A Sharp közleménye szerint a leépítés alapjául szolgáló önkéntes nyugdíjprogram 340 millió dollárba kerül majd a vállalatnak: a vonatkozó költségeket aktuális pénzügyi előrejelzésükben is feltüntették.

Az oszakai székhelyű IT-óriás meglehetősen dok embernek ad munkát. Júliusi jelentésük szerint Japánban 30 800, külföldön pedig 32 600 munkavállalót foglalkoztatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.