Hirdetés
. Hirdetés

Kettős napfogyatkozás a NASA elképesztő fotóján

|

A Nap megfigyelését végző, Föld körül keringő SDO műhold kapta lencsevégre a kizárólag az űrből látható jelenséget.

Hirdetés

Vasárnap, szeptember 13-án az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Föld körül keringő Solar Dynamics Observatory (SDO) műholdja - amely a Nap folyamatos megfigyelését végzi, és már több mint 100 millió fényképet készített az elmúlt öt év során - kettős napfogyatkozást fotózott le: látóterébe nem csak a Hold, hanem Földünk is bekerült. A SDO-t olyan pályára állították, hogy állandó rálátása legyen a Napra, így gyakran előfordul, hogy tevékenységét megzavarja az előtte elhaladó Hold vagy Föld, azonban most első ízben történt meg, hogy a két égitest együtt okozott napfogyatkozást. A Nap, a Hold és a Föld akkori helyzete egyébként szeptember 13-án részleges napfogyatkozást okozott Afrika és az Antarktisz egyes részein.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.