Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebb mérget használna a Sony Ericsson

|

A Sony Ericsson globális technológiai márkákkal fogott össze annak érdekében, hogy az Európai Parlament 2015-től betiltsa a mérgező anyagok felhasználását a szórakoztató elektronikai termékekben.

Hirdetés

A Sony Ericsson együttműködik az Acerrel, a Dell-lel, a Hewlett-Packarddal és közérdekeket képviselő szervezetekkel – a ChemSec-kel, a Clean Production Actionnel és az Európai Környezetvédelmi Hivatallal – annak érdekében, hogy az Európai Unió szigorítsa a veszélyes anyagok alkalmazásának korlátozásáról szóló irányelvét (Restriction of Hazardous Substances – RoHS).

Jelenleg az RoHS-irányelv egyes nehézfémek és a polibrómozott gyulladáskésleltető anyag (BFR) két fajtájának alkalmazását korlátozza. A Sony Ericsson a szövetség más tagjaival együtt azonban minden BFR összetevő és műanyag (PVC) alkatrész korlátozását sürgeti. Amikor a BFR-t és a PVC-t – nem megfelelő hulladékfeldolgozási módszerekkel – elégetik, a folyamat során veszélyes mérgező kémiai anyagok, halogénezett dioxinok keletkeznek. A Sony Ericsson úgy gondolja, hogy ezeket a BFR és PVC anyagokat minden elektromos és elektronikus termékből minél hamarabb ki kell vonni. A vállalat már az elmúlt 18 hónap során is olyan termékeket fejlesztett ki, amelyek nem tartalmazzák ezeket a veszélyes anyagokat, hiszen a helyettesítő anyagok elérhetőek, és használatukat nagyobb fennakadások nélkül is be lehetne vezetni a piacra.

A Sony Ericsson a szövetség más tagjaival együtt nyomást fog gyakorolni az uniós döntéshozókra, akik jelenleg a már létező RoHS-irányelv szigorításának kérdését tárgyalják. Céljuk eléréséhez számítanak az iparág más tagjainak támogatására.

A cég mára kivonta termékeiből a PVC technológián alapuló anyagokat, és jelentősen visszaszorította a halogénezett gyulladáskésleltető összetevőket is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.