Hirdetés
. Hirdetés

Kibabrálna riválisaival Ausztriában a T-Mobile

|

A vállalat nem nézi jó szemmel a Three és Orange helyi leányvállalatainak egyesülését.

Hirdetés

A Deutsche Telekom osztrák lányvállalata hivatalosan is megerősítette, hogy a legfelsőbb bíróságon megtámadta az állam távközlési hatóságának (TKK) azon frekvencia-átadással kapcsolatos döntését, amely lehetővé tenné Three és Orange mobilszolgáltatók egyesülését, ezzel háromra redukálva a szomszédos ország operátorainak számát.


Az osztrák leánycégek az összeolvadással kapcsolatos terveiket még 2012 elején hozták nyilvánosságra, ám a rengeteg nemzeti és uniós hatósági vizsgálat miatt a T-Mobile eddig nem fogott túlzottan látványos tiltakozásba. A Reuters értesülései szerint a mostani lépés hátterében elsősorban azon félelem áll, miszerint az akvizíció után a régi-új rivális komoly előnnyel rendelkezne a 4G/LTE szolgáltatás elérhetővé tétele terén.


A Three és Orange páros az utóbbi évben számos áldozatot volt hajlandó hozni az üzlet kiharcolása végett, többek közt frekvenciákról és bázisállomásokról mondtak le az Orange anyavállalatának tulajdonában lévő „YESSS!” szolgáltató javára, amelyet szintén az üzlet keretében 390 millió euróért megvenne a Telekom Austria.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.