Hirdetés
. Hirdetés

Kikupálta a Comodo a Chrome-ot

|

Kifejlesztette saját Chrome-alapú alkalmazását a Comodo. Megszületett a legbiztonságosabb böngésző?

Hirdetés

Habár az Internet Explorer a legelterjedtebb, a Firefox a legjobban személyre szabható, a Google Chrome pedig a leggyorsabb böngésző titulusát tudhatja magáénak, a tűzfalairól híres Comodo úgy gondolta, hogy a legbiztonságosabb címet még senki sem birtokolja, így létrehozta a saját ingyenesen letölthető alkalmazását: a Dragon-t.

 

comodo-dragon.jpg


Az IT-biztonsági szoftvercég lépését a gombamód szaporodó fertőzésekkel indokolta. "Ma a világ felhasználóinak nem csupán egy gyors, okos és stabil böngészőre van szükségük. Hanem egy olyanra, amely e mellett megfelelő védelmet is nyújt. Csak 2009-ben több mint 25 millió új kártevő jelent meg, amelyek 400 százalékkal több weboldalt fertőztek meg az elmúlt évhez képest" - írják weboldalukon. Márpedig ha elfogadjuk az érvelésüket, valamint azt, hogy a jelenlegi böngészők nem biztonságosak, akkor logikus lehet a Dragon érkezése. Hiszen megkérdőjelezhetetlenül a védelem a szoftvercég profilja.

A fejlesztés során hatalmas segítséget jelentett a Comodo számára, hogy nem kellett nulláról kifejleszteni a böngészőjüket. Fogták a nyílt forráskódú Chromium projektet - a Google Chrome alapját - és azt pár funkcióval kiegészítve létrehozták a saját alkalmazásukat. Ezt a Comodo Dragon nem is tagadhatná le, hiszen már a megjelenésében is látszik, hogy bizony egy Chrome klónnal van dolgunk.

A Chrome alapok mellett a Comodo elmondása alapján a Dragon kevesebb memóriát fogyaszt, stabilabb, mint közeli rokona, illetve jobban védi felhasználóját, mint bármely más böngésző. Erről két általuk kifejlesztett funkció gondoskodik. A böngésző egyrészt minden oldal tanúsítványát ellenőrzi, és ha valamelyik hitelesítést nem találja megfelelőnek, akkor arról rögtön figyelmezteti felhasználóját. Rövid tesztünk alapján ez valóban így is van, de e modul meglehetősen szigorú, és sok esetben kifogásolnivalója van a nagyobb szolgáltatók SSL tanúsítványával is. Másrészt a Comodo igyekszik a lehető legkevesebb adatot kiadni felhasználójáról, így például még hibajelentés esetén sem küld semmilyen adatot a távoli szervernek.

Az ingyenes Comodo Dragon letölthető a PC World weboldaláról, illetve a gyártójától. A telepítéséhez XP, Vista, illetve Windows 7 operációs rendszer megléte, valamint 128 MB belső memória és 40 MB szabad tárhely szükséges.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.