Hirdetés
. Hirdetés

Kína az Apple második legnagyobb piacává vált

|

A kaliforniai gyártó egyetlen év alatt megnégyszerezte a térségből befolyó bevételeit. Az iPhone-eladások 250 százalékkal nőttek.

Hirdetés

Kínában is hódít az iPhone és az iPad
Kínában is hódít az iPhone és az iPad

A kínai régió az Egyesült Államok után az Apple második legnagyobb piacává vált. A gyártó egyetlen év alatt megnégyszerezte a Kínából, Hongkongból és Tajvanból befolyó bevételeit, amelyek az elmúlt negyedévben 4,5 milliárd dollárra rúgtak és a teljes bevétel 16 százalékát tették ki - jelentette be Tim Cook vezérigazgató kedden, a cég pénzügyi eredményeinek ismertetésekor.

A térség az Apple eddigi leggyorsabb növekedést produkáló piaca, ahol az elmúlt évben hat saját üzletet nyitottak és kétszáz különböző beszállítóval kötöttek viszonteladói szerződést.

Az Apple vezetői nem sokkal ezelőtt még azt nyilatkozták, hogy „éppen csak kapargatják" a kínai piac felszínét; tekintetbe véve, hogy az idei év első negyedében éves szinten 250 százalékkal nőttek az iPhone eladások az országban, valószínűleg további nagyarányú növekedésre számítanak.

Az elemzők szerint az Apple elsősorban annak köszönhetően tudta ilyen mértékben megerősíteni a pozícióit, hogy tavaly szeptemberben Kínában is piacra dobták az iPhone 4-et. Az okostelefon rendkívül kapósnak bizonyult: a pekingi Apple Store előtt már a bemutatás napján hatalmas sorok kígyóztak, a készlet pillanatok alatt kifogyott. Az iPad 2-t is vitték, mint a cukrot - nem csoda, hogy az eszköz jelenleg egyeduralkodónak számít a helyi tabletpiacon. Maga a márka is nagyon népszerű, sokan státusszimbólumnak tartják a cég termékeit - mondják az elemzők.

Bár hivatalosan még nem tudni, mikor kezdik meg az iPhone 4S kínai forgalmazását, a feketepiacon már most is megvásárolható az új csúcstelefon - persze igen borsos, átlagosan kétezer dollár körüli áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.