Hirdetés
. Hirdetés

Kínába is megérkezhet az új iPad

|

A Patently Apple értesülései szerint a kínai telekom-bürokraták a múlt héten megadták az Apple-nek az iPad forgalmazásához szükséges 4G és 3G licenceket. Ha a hír igaz, a gyártó az ázsiai országban is forgalomba hozhatja népszerű táblagépeit.

Hirdetés

A szabadalmi ügyekre specializálódott Patently Apple cikke szerint a kínai hatóságok a múlt héten, hosszas huzavonát követően megadták az Apple-nek az új iPad piacra vezetéséhez szükséges 4G és 3G hálózati licenceket. Ezek hiányában a kaliforniai cég nem forgalmazhatta világszerte keresett tabletje legújabb változatát, az iPad 3-at a hatalmas piacot képviselő országban.

A Patently Apple értesüléseit a telekommunikációs berendezések tanúsítványait kiállító kínai központ weboldalán található információk is alátámasztják: az itt szereplő adatok szerint az Apple múlt hétfőn kapta meg a licenceket. Azt egyelőre nem tudni, mikor kezdik meg az eszközök árusítását Kínában.

Persze, azok a kínai állampolgárok, akik nagyon vágytak rá, eddig is hozzájuthattak az iPadhez. Az Apple termékeinek virágzó fekete- és szürkepiaca alakult ki – elsősorban Peking és Sanghaj környékén. Az illegális árusítóhelyeken eddig az Egyesült Államokban bevezetett árakon vagy azoknál valamivel többért lehetett beszerezni a vágyott digitális táblákat; a szakértők szerint a hivatalos forgalmazás megkezdése hatalmas csapást jelent majd a feketézők számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.