Hirdetés
. Hirdetés

Kinek a legjobb a Windows 8?

|

A Metro felület nem feltétlenül lesz előnyös minden cégnek.

Hirdetés

Az új platform meglepően radikális eltérést mutat az eddig megszokott Windows-hoz képest. Egyértelműen fejlődés a régebbi rendszerekhez viszonyítva: a Windows 8 több platformot is támogat, továbbfejlesztették benne a biztonsági funkciókat, és tartalmaz egy új szoftvert, a Metro-t, ami egy egészen új felhasználói környezetet varázsol a felhasználó asztalára. A Metro sokban emlékeztet a Linuxos Unity-ra, amelynek létrehozásával a fejlesztők egy olyan stabil, jól működő, megfelelő eszközillesztőkkel ellátott alapot akartak létrehozni, melyre bárki nyugodtan építheti rá a saját kis Linux rendszerét.

Tartalom felhasználás versus tartalom előállítás

A Windows 8-as Metro felhasználói felülete azonban a tabletekre és okostelefonokra hajaz. Nem véletlenül. Azokat az átlagfelhasználókat célozták meg, akik ragaszkodnak a mindennapjaikban megszokott felületekhez.

Az átlagos felhasználót leginkább a fogyasztói tartalmak érdeklik: videókat néz a Youtube-on, böngészget a weben, vagy fotókat oszt meg a Facebookon. Mivel ezek az igények nagyban különböznek a gépeiket üzleti célokra használó userektől, a Windows 8 a normál felhasználásra koncentrál: lesz benne egy shop az alkalmazásoknak, de a bootolás is gyorsabb lesz majd. Az egyik legfelhasználóbarátabb megoldás az egyklikkes újratelepítés, aminek segítségével ha a userek felhasználónevükkel és jelszavukkal belépnek egy idegen gépbe, pontosan ugyanazt a felületet láthatják majd, mint az otthoni gépükön.

Termelékenység csökkenés

Lehetnek ugyan olyan üzleti felhasználók, akik a Windows 8 gyorsaságát kihasználva beletaposnak a gázba, és sokkal termelékenyebbek lesznek, az átlagos felhasználókra ez nem feltétlenül lesz igaz.

A normál felhasználó ugyanis nem szereti a változásokat, emlékezzünk csak az Office Ribbonjára. Újra megszokni valamit, teljesen új útvonalakon elérni a régi dolgainkat... Nehéz ügy.

A hardver kérdés

A Microsoft kétségtelenül nagyot alkotott, azonban a Microsoft 8 upgrade nem olyan egyszerű: ha szeretnénk az új, érintőképernyős funkciót alkalmazni, ahhoz bizony kell egy új hardver (feltéve ha olyan géppel dolgozunk, amin ez még nem biztosított).

Ha pedig nem olyan gépen dolgozunk, ami támogatja az érintő funkciókat, hanem egy normál PC előtt ülünk, akkor nem biztos, hogy sokat érünk ezzel az upgrade-del.

A Windows 8-nak persze vannak olyan funkciói, amit cégszinten is ki tudunk használni, de a Metro felület nem feltétlenül lesz előnyös minden cégnek. A táblagépeknek és a modern PC-knek jól fog jönni az új oprendszer, a normál számítógéptulajdonosok valószínűleg nem váltanak majd, a haladó gondolkodásúak pedig hallgatnak majd az új idők szavára, és áttérnek a Windows 8-ra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.