Hirdetés
. Hirdetés

Kis lépés a Wi-Fi-nek, nagy lépés a mobilosoknak

|

Megjelent az első olyan Wi-Fi mobillapka, amely a 6 gigahertzes spektrumot használja.

Hirdetés

Hirdetés

A Broadcom bejelentette a mobilokba szánt első Wi-Fi 6E lapkáját, amely a rövidesen megnyíló 6 gigahertzes spektrum felé bővíti a Wi-Fi lehetőségeit.

A dedikált sávszélesség egy harmadik opcióval egészíti ki a hagyományos Wi-Fi spektrumot. A Wi-Fi hálózatok és eszközök manapság a 2,4 és 5 gigahertzes sávot használják. Az új szabvány az 5,925-7,125 gigahertzes sávot veszi célba.

Miért fontos ez? A Wi-Fi hatalmas terhet visz a vállán az internetes forgalom lebonyolításában, a sávszélesssége azonban korlátozott: 70 megahertz a 2,4 gigahertzes sávban és 500 megahertz az 5 gigahertzesben. A 6 gigahertzes sáv 1,200 megahertz további sávszélességet kínál, ami elég 14 új 80 megahertz, és hét 160 megahertz szélességű csatorna számára.

Az új spektrum kihasználásához azonban új hardverre van szükség. A Wi-Fi 6E lapkák lefelé kompatibilisek lesznek a 2,4 és 5 gigahertzes hálózatokkal, de a magasabb sebességet csak olyan routerekre és hozzáférési pontokra kapcsolódva biztosítják, amelyek maguk is az új 6 gigahertzes spektrumban működnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.