Hirdetés
. Hirdetés

Kis lépés a Wi-Fi-nek, nagy lépés az emberiségnek

|

Egy új Wi-Fi szabvánnyal a gyártók hajszálpontosan összehangolhatják az okos otthonok audio- és videoeszközeit.

Hirdetés

A Wi-Fi elvileg kiváló technika azon eszközök összekapcsolására, amelyeket nem akarunk bekábelezni. Az együttműködő rendszerek pontos időzítése azonban idáig problematikus volt. Ennek elsősorban a hang- és videolejátszásban van szerepe -- egy Wi-Fi-s házimozirendszernél például nagyon nem mindegy, hogy a különböző hangszórók összehangoltan, vagy szétcsúszva játsszák-e le az érkező jeleket.

A Wi-Fi Alliance most azt állítja, megtalálta a megoldást. Az ipari csoport a CES-en bejelentette a Wi-Fi Certified TimeSync szinkronizációs specifikációt.

A Wi-Fi Certified TimeSyncet különböző eszközök óráinak egy mikromásodperces pontosságú összehangolására terveztek. Nem fogja automatikusan szinkronizálni  az eszközöket, csupán egy közös eszköz lesz, amit a gyártók és az ipari csoportok erre a célra használhatnak. Ha azt akarják, hogy Wi-Fi-s kütyüik időspecifikus alkalmazásokban közösen vegyenek részt, a TimeSync a megoldás.

A hanglejátszás mellett a TimeSync több videoképernyő összehangolására is alkalmazható, és szerepet kaphat egészégügyi, illetve IoT alkalmazásokban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.