Hirdetés
. Hirdetés

Kísérleti nyulakat keresnek az IP TV-hez

|

Videotéka, zenetár, elektronikus műsorújság, 24 órás time shifting szolgáltatás - mindezt 25 internetes tévécsatornán tesztelhetik a jelentkezők.

Hirdetés

A TVnet tervei szerint 100 újságíró és ügyfél bevonásával tesztelné a TVtévé névre keresztelt IP TV szolgáltatást. A tesztidőszak november 15-ig tart, a jelentkező esélyeit növeli, ha már rendelkezik ADSL3G szolgáltatással. A szolgáltatás kereskedelmi bevezetését decemberre tervezik, és Budapesten, valamint tizenegy vidéki nagyvárosban lesz majd elérhető.

Az internetszolgáltató 25 csatornát kínál a csomagban, ebből 10 tévécsatorna esetében a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a 24 órás time shifting szolgáltatást, vagyis a csatornák műsora visszanézhető 24 órás eltolódással. Ugyanakkor az ügyfelek öt órányi műsort tárolhatnak a TVnet biztosította tárhelyen - vagyis ehhez nem kell semmilyen különálló tárolóeszköz.

Mindehhez persze szélessávú internet-hozzáférés szükségeltetik, és itt jönnek számításba az ADSL3G előfizetők. A tesztelők egy set top boxot kapnak, ami nem rendelkezik tárhellyel, hiszen mindent központi szervereken tárolnak. A tartalom jelentős részét kiteszi a 25 tévécsatorna és a hozzá kapcsolódó elektronikus műsorújság, de emellett filmeket és videóklipeket is lehet majd "kölcsönözni". A cég a tesztelőkkel kérdőíveket töltet majd ki, és a visszajelzések alapján alakítják a szolgáltatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.