Hirdetés
. Hirdetés

Kisirodai NAS-megoldás Intel Atom-alapokon

|

Intel Atom processzorral dolgozik a Synology DS710+, amely alacsony árszintű, de biztonságos és skálázható kisirodai adattárolónak ígérkezik.

Hirdetés

Kis irodáknak vagy akár lelkes amatőröknek tervezte a Synology a frissen bejelentett DiskStation DS710+ hálózati adattárolót. A bejelentés egy kis méretű, egy cipősdoboznál apróbb, alacsony energiaigényű konstrukcióról számol be, amely két SATA-merevlemezzel biztosíthat alap RAID 1 redundáns adattárolást.

Továbbviszi a termék a gyártó DiskStation Manager 2.2 böngészőben kezelhető, AJAX-alapú kezelőfelületét, amellyel nem csak mélyen hozzáértők dolgozhatnak, a varázslók segítségével egy tapasztaltabb Windows-felhasználó is létrehozhat felhasználókat, beállíthat rendszeres mentéseket. A DiskStation Manager 2.2 emellett igen fejlett funkciókat és beállítási lehetőségeket is kínál. A ma már alapnak számító állomány-, e-mail- és nyomtató kiszolgáló feladatokon túl rengeteg egyéb modullal áll rendelkezésre. Komplett videomegfigyelési rendszer, többféle médiakiszolgáló futtatható rajta és használható PHP/MySQL-alapú weboldalak futtatására is. Sok tartalomkezelő szoftver (például WordPress vagy Joomla) telepítésére gyárilag felkészítették, saját blogmotorral és fotómegosztó motorral is rendelkezik, ezek beállítása nem igényel webmesteri szakértelmet. Heterogén vállalati környezetek kiszolgálásához segít a Windows-, Mac- és Linux rendszerek támogatása (beleértve az Aplle TimeMachine-t). A felhasználók távolról elérhetik állományaikat titkosított webes felületen vagy kódolt FTP-hozzáférésen keresztül. Az Apple AppStore-ban már kaphatók azok a szoftverek (DS Audio és DS Photo), amelyekkel távolról elérhetők a kiszolgálón lévő, megosztott zenei és képállományok.

Irodai környezetbe és otthonra.

Nagyobb vállalatok IT-környezetébe is illeszthető a DS710+, ennek érdekében iSCSI-támogatással bír, képes távoli és helyi szerverre vagy USB-meghajtókra menteni. Hamar kinőhetjük a két meghajtóhelyet, de a rendszer skálázható külső DX510-tárolóegységekkel, akár 14 TB kapacitásig. Windows-os környezetben a gyártó 110 MB/s olvasási és 100 MB/s írási teljesítményt mért a tesztek során, ami kiemelkedőnek számít, különösen belépő szinten.

Seth Bobroff, a Synology UK menedzsere elmondta, hogy a tervezés során az SMB-szektor fejlődő igényeit tartották szem előtt. "A mai kisvállalati üzleti környezet olyan hálózati adattároló megoldásokat vár, amelyek több platformról képesek számos klienst biztonságosan kiszolgálni. Az adatok védelme mellett elvárás a működési költségek csökkentése is."

A költségcsökkentés jegyében nem csak a skálázhatóság, hanem az alacsony energiafogyasztás is megemlíthető. Az Intel Atom D410-el működő rendszer mindössze 31 Watt energiát fogyaszt, nagy kihasználtság mellett is. A kiegészítő DX510-rendszerrel már nem csak a JBOD, RAID 0 és 1, hanem a RAID 5 és 6 köteteket is támogatja.

A DiskStation Manager 2.3 megjelenésével (márciusra várható) és egy ingyenes javítás telepítésével az eszköz képessé válik a Synology Hybrid RAID (SHR) kötetek használatára, amelyekben eltérő méretű merevlemezek is szerepelhetnek és egyszerűbb lesz a beállítás is.

Jelenleg itthon még nem kapható a Synology DiskStation DS710+, az Amazon.com kínálatában 568 dollárért vásárolható meg merevlemezek nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.