Hirdetés
. Hirdetés

Kiszabadult a Google egyiptomi munkatársa

|

A keresőcég megerősítette, hogy az egyiptomi kormány ma szabadon engedte Wael Ghonim regionális termékigazgatót. Az ellenzéki aktivistaként ismert menedzser egy Twitter-üzenetben maga is megerősítette a hírt.

Hirdetés

A Google kedden jelentette be, hogy az egyiptomi kormány szabadon engedte a cég korábban letartóztatott regionális termék és marketing igazgatóját. Wael Ghonim maga is megerősítette a hírt a Twitteren.

A Kairóban élő szakembert január 28-án tartóztatták le a helyi hatóságok; Ghonim a hírek szerint a Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt bíráló közösségi oldalak aktivistái közé tartozik.

?Hatalmas megkönnyebbüléssel fogadtuk a Wael Ghonim szabadon engedéséről szóló híreket - nyilatkozta a Google szóvivője az amerikai Computerworldnek. - Jókívánságainkat küldjük neki és a családjának."

Ghonim szintén kedden, egy Twitter-üzenetben maga is hírt adott szabadulásáról: ?A Szabadság áldás, amiért érdemes harcolni" - írta. A szakember később azt is nyilvánosságra hozta, hogy Dr. Hosam Badrawy, a kormányon lévő egyiptomi Nemzeti Demokratikus Párt új vezetője eszközölte ki a szabadon bocsátását a hatóságoknál.

Az eddigi értesülések szerint Ghonim-t egy január 28-i, a Mubarak-rezsim ellen szervezett utcai tüntetés során vették őrizetbe a titkosrendőrség ügynökei.

Az egyiptomi kormány a tiltakozáshullám kirobbanását követően szinte azonnal, az ország csaknem teljes területére vonatkozó teljes internetkorlátozást rendelt el: elsősorban azért, hogy megakadályozza a Facebook-on, Twitteren és más közösségi oldalakon szervezkedő ellenzékiek kommunikációját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.