Hirdetés
. Hirdetés

Kitágult a Google Apps univerzum

|

Immár többek között az AdWords, a Wave és a YouTube is használható a céges Google profilokkal.

Hirdetés

A Google alaposan felhizlalta az üzleti felhasználásra szánt alkalmazáscsomagját. A Google Apps ugyanis eddig csak pár webszolgáltatást rejtett - mint Gmail, Docs, Naptár, Webhelyek és Csoportok -, míg a jövőben a felhasználók akár 60 különböző megoldás közül is választhatnak.

 



A jelentős bővítés hirtelen soknak tűnhet, pedig a Google nem tett mást, minthogy bevitte néhány már eddig is elérhető megoldását a Google Apps ernyője alá. Így például az iGoogle, a Google Alerts, a Wave, a Picasa és a YouTube is mind kiegészítő alkalmazásokká váltak (a részletes listát lásd a szolgáltató oldalán).

A keresőcég lépésével a szervezetek immár a saját Google Apps infrastruktúrájukon belül is használhatják az érintett megoldásokat. Eddig például az Analytics és az Adwords csak személyes profillal volt elérhető, ellenben céges fiókhoz nem volt kapcsolható. A 60 opcionális alkalmazással viszont a szervezetek engedélyezhetik az alkalmazottaiknak az egyes szolgáltatásokat, amelyeket a dolgozók azt követően a céges domain névtéren belül érhetnek el. Például egy marketinges feltöltheti az egyik rendezvényen készült képeket a vállalat saját Picasa albumába, míg a videókat a céges YouTube-on is elhelyezheti.

A Google emellett egyszerűsítette az elérhető Google Apps előfizetési csomagokat is. Bejegyzésük alapján a 60 elemes webes alkalmazáscsomag a jövőben 4 verzióban lesz elérhető. Egyrészt továbbra is ingyenes marad 50 főig (Google Apps), ennél nagyobb szerveztek részére a felhasználóként évente 50 dollárba kerülő üzleti csomagjukat (Google Apps for Businesses) kínálják. Ezen felül változatlanul külön lesz egy közintézményeknek (Google Apps for Goverment) célzott verziójuk, míg az oktatási intézményeknek és non-profit szervezeteknek szánt kiadásokat összevonták (Google Apps for Education).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.