Hirdetés
. Hirdetés

Kivételes negyedet zárt az IBM

|

Az IDC elemzése szerint a gyártó a második negyedévben 24,5 százalékkal növelte a szerverek értékesítéséből származó bevételeit. A remek üzleti teljesítmény ahhoz is elég volt, hogy az IBM elcsaklizza az első helyet a sokáig piacvezető HP-től.

Hirdetés

Az IBM kedden tette közzé a második negyedévre vonatkozó üzleti jelentését. A cég - elsősorban a mainframe eladásoknak köszönhetően - jelentős mértékben, közel négy milliárd dollárra növelte a bevételét, és 30,5 százalékos részesedéssel elhódította a szerverpiac vezető pozícióját a hosszú ideig listavezető HP-től. A cég legnagyobb piaci konkurense nemrégiben mérsékelt, 9,3 százalékos növekedést és 3,9 milliárdos forgalmat jelentett.

Ahogy az IBM, úgy a nemzetközi szerverpiac is jelentős erősödést mutatott a negyedév során: az IDC adatai szerint a szegmens összesített bevételei 18 százalékkal, 13,2 milliárdra ugrottak. A gyártók összesen mintegy 2,1 millió szervert szállítottak ki. „A számok a legoptimistább várakozásokat is túlszárnyalták" - nyilatkozta Jed Scaramella, az IDC elemzője.

A szakértő hangsúlyozta: az év második fele már korántsem ígérkezik ennyire rózsásnak. A tavasszal berobbant hardverfrissítési hullám lassan lecsengeni látszik, és „a világszerte tapasztalható kedvezőtlen makrogazdasági trendek is minden bizonnyal hatással lesznek a szerverbeszerzésekre" - olvasható az IDC közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.