Hirdetés
. Hirdetés

Kizárják a Google-t Brazíliából?

|

A brazíliai szövetségi hatóságok a Google Brazil betiltásával és súlyos bírságokkal fenyegetik a céget, ha nem adja ki egyes előfizetőinek adatait.

Hirdetés

A nyomozók olyan eseteket vizsgálnak, ahol a Google által birtokolt Orkut szociális hálóépítő rendszeren történtek pedofíliagyanús esetek. Ennek keretében kérték meg a Google-t, hogy az érintett felhasználók minden adatát adják át.

A Google Brazil saját elmondása szerint erre képtelen, mert sem az Orkuttal, sem azok felhasználóival kapcsolatban nem áll rendelkezésére semmilyen adatbázis - azokat az amerikai anyacég rendszerei tárolják.

Augusztus 21-én maga a Google Brazil kérte mindennek megállapítását kirendelt független szakértő segítségével. Másnap a brazil szövetségi nyomozóhatóság viszont azt kérte a bíróságtól, hogy tiltsák meg a Google Brazil működését és vessenek ki 61 millió dolláros bírságot is a szolgáltatóra.

A nyomozóhatóságok és jogvédő csoportok szerint a Google-nak akkor is meg kell felelnie a helyi törvényeknek, ha Brazílián kívül működik. Ráadásul már számos esetben volt rá példa, hogy az anyacég elküldte a szükséges adatokat különböző peres eljárások során.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.