Hirdetés
. Hirdetés

Ködösít a Google az adatsértésekkel kapcsolatban

|

A cég levelet írt amerikai politikusoknak a Gmail kiegészítők kezeléséről, de az irányelvek megsértőinek nevét nem árulta el.

Hirdetés

Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több kritika éri az IT óriásokat a felhasználói adatok megosztásával kapcsolatban. A Google most levelet írt az Egyesült Államok szenátorainak, amelyben elmagyarázza, hogy mit vár el a Gmail kiegészítők fejlesztőitől, azt viszont nem árulja el, kik és mikor szegték meg ezeket az előírásokat.
A levél szerint a plusz szolgáltatásokat (levelek késleltetett elküldése, a kereskedők árkedvezményes ajánlatainak fogadása stb.) nyújtó appok aktiválásához szükség van a felhasználó egyértelmű hozzájárulására, és a kiegészítők fejlesztőinek pontosan le kell írniuk, hogyan gyűjtik és osztják meg a Gmail adatokkal.

Júliusban azonban kiderült, hogy egyes szoftverfejlesztők eltitkolták a felhasználók előtt, hogy alkalmazottaik betekinthetnek az e-mailekbe, és az összegyűjtött adatokat másokkal is megoszthatják.
A Google azt írta a levélben, hogy az átláthatóság hiánya miatt felfüggesztett bizonyos appokat, de nem nevezte meg a bűnösöket, és azt sem, hogy hogy a büntetés mikor lép életbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.