Hirdetés
. Hirdetés

Komoly előrelépés jön a Windows 10 frissítésében

|

Immár a felhasználók dönthetnek majd arról, mikor telepítik a funkciófrissítéseket és javítófoltokat.

Hirdetés

Pár órája tudjuk, hogy a May 2019 Update hivatalos nevet kapott tavaszi frissítés csak valamikor május végén jelenik meg, a pontos dátumot még nem közölte a Microsoft. Jelentős újdonság, hogy a telepítését - és minden ezután jövő javítófolt, így a biztonsági frissítések telepítését is - minden otthoni felhasználó elhalaszthatja legfeljebb 35 nappal.

"Értesítést küldünk arról, ha egy frissítés rendelkezésre és ajánlott a telepítése az adataink alapján, de nagymértékben a felhasználótól függ majd, hogy mikor kezdeményezi a telepítést" - olvashatjuk a Windows fejlesztéséért felelős Microsoft alelnök, Michael Fortin blogbejegyzésében.

Hirdetés

A Microsoft két prioritást tart szem előtt a May 2019 Update terjesztésekor: egyrészt a frissítések feletti ellenőrzést a felhasználók kezébe adja, másrészt minimalizálni kívánja a hibákat. Mindenképpen el akarja kerülni az előző változat kudarcát: az October 2018 Update-et súlyos problémák miatt vissza kellett vonni.

Ennek megfelelően a May 2019 kiadás előtti változatát az Insider programban résztvevők minden eddiginél hosszabb ideig, több mint egy hónapig (május végéig) fogják tesztelni. Ahogy közeledik a kiadás ideje, nyilvánvalóvá válik a Microsoft új stratégiája. Először azok a "türelmetlen" felhasználók fogják megkapni az új változatot, akik kattintanak a Windows Update-ben megjelenő "frissítés most" gombon, valamint azok, akik olyan operációs rendszer változatot használnak, amelynek támogatási időszaka a végéhez közekedik.

   

A May 2019 Update telepítése után egy második frissítés gombot is meg fog jeleníteni speciálisan a legfrissebb funkciófrissítéshez. Azonban ennek telepíthetőségekor a Windows meg fogja kérni a felhasználókat egy második lépés végrehajtására. Korábban a Windows 10 funkciófrissítései és javításai csendben, a háttérben telepítődtek. A jövőben a felhasználók eldönthetik majd, hogy mikor telepítik az olyan nagyszabású funkciófrissítéseket, mint amilyen a May 2019 Update. De ugyancsak dönthetnek a havi szokásos frissítések és biztonsági foltok telepítésének idejéről. Eddig ezt csupán a Windows 10 Pro változatot használók tehették meg.

Ezentúl a Windows 10 Home kiadását futtatók is elhalaszthatják a javítások telepítését legfeljebb 35 nappal. Voltaképpen egy lépésben csak 7 napos halasztást kérhetnek, de ezt ötször ismételhetik meg, így jön ki a 35 nap.    Ha valaki nem kér halasztást, a foltok ugyanúgy a háttérben fognak letöltődni, mint korábban.

A Microsoft szerint egyébként a May 2019 Update átlagos telepítési ideje 22 perc, természetesen sok függ attól, hogy milyen processzort és tárolóeszközt használunk, és milyen gyors az internetkapcsolatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.