Hirdetés
. Hirdetés

Komples és a mobil nyomtatásban tervez a Canon

|

Az új uniFLOW fel van készítve a mobil kihívások kezelésére is.

Hirdetés

A Canon szerint az következő években a hazai és nemzetközi nyomtatási piacon egyrészt a mobil nyomtatási igények jelentős növekedése, másrészt a dokumentumkezelési piac előretörése lesz jellemző. Átalakulnak a vállalati nyomtatási szokások, a Canon, piaci súlyára és a folyamatos fejlesztésekre támaszkodva azt tervezi, hogy a mobil nyomtatás bevezetése mellett - és annak révén is - 2014-re a vállalati üzletágban Magyarországon is 20 százalékra növeli a dokumentumkezelési szolgáltatások értékesítésének arányát.


Mobil őrület

 

A Gartner felmérése szerint az okostelefonok piaca 2015-re világszinten eléri az 1,105 millió eladott darabot, az értékesített táblagépek száma pedig a 326 millió darabot - mely több mint ötszörös növekedést jelent majd 2011-hez képest. Nem váratlan tehát, hogy ma már az üzleti szférában dolgozók is mobileszközeiken keresztül informálódnak - de olykor nyomtatni is szeretnének, erre pedig nem mindig van meg a lehetőség.

A Ziff Davis kutatása szerint az alkalmazottak 98 százaléka használ okostelefont, 44 százalékuk pedig a táblagépet is a munkához, viszont az IDC felmérése szerint az okostelefont használók 52 százaléka még nem tud mobileszközéről nyomtatni, pedig erre meglenne az igény. A munkavállalók 52 százaléka leggyakrabban olvasásra használja a mobileszközöket. A most még általában hiányzó mobil nyomtatási infrastruktúra kiépítésével a vállalatok alkalmazkodhatnak az új nyomtatási szokásokhoz, és a munkavállalók - főként a mobil munkaerő - eltérő igényeihez.

 


Komples rendszerek előnyben

 

A csak hardver alapú nyomtatási eladások világviszonylatban 2007-től folyamatos visszaesést mutatnak, ezzel szemben a komplex értékesítés egyre inkább nő. Az InfoTrends adatai szerint a szoftveres megoldások világpiaci forgalma 2011-ben várhatóan eléri a 8.000 millió eurót4, a teljes dokumentumkezelési piac forgalma a Gartner becslései szerint pedig 2013-ra az 5.5 milliárd dollárt, mely további növekedési potenciált jelent a Canon számára is.

 

 

A Gartner, legújabb Magic Quadrant tanulmányában olyan vállalatnak minősíti a nyomtatás menedzsment piacon 8 éve jelen lévő Canont, amely a multifunkciós és intelligens multifunkciós eszközök, a nyomtatók, valamint a kapcsolódó nyomtatási megoldások és szolgáltatások terén világviszonylatban a legjobbak között teljesített ebben az évben. A magyarországi irodai szoftveres megoldások forgalma 2011-ben már az előző évhez képest is 49 százalékkal növekedett, 2012 és 2015 között pedig a Canon Hungária Kft. a tervek szerint megtriplázza ezt a forgalmat. Így a vállalati üzletágban - a Canon tervei szerint - 2014-re 20 százalékra nő az irodai szoftveres megoldások értékesítésének aránya Magyarországon.

 

A Canon a nemrégiben bemutatott uniFLOW v5.1 révén biztosít jobb költségeket és biztonságot kínáló megoldást ügyfeleinek. Az uniFLOW v5.1 olyan nyomtatáskezelési platform, amely már támogatja a biztonságos és költséghatékony távoli nyomtatást a mobileszközökről - okostelefonokról és táblagépekről - is.

 

 

A mobil nyomtatás területén nem a Canon az első időrendben, a HP és az Epson, a Zebra és a Brother is bemutatta már saját komplett vagy részmegoldásait.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.