Hirdetés
. Hirdetés

Kormányügynökök rohanták le a Google dél-koreai irodáját

|

Az ázsiai ország kereskedelmi bizottsága trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen, miután az ország legnépszerűbb keresőit üzemeltető cég, az NHH azzal vádolta meg az óriásvállalatot, hogy akadályozza a szabad verseny kibontakozását a mobil keresések piacán.

Hirdetés

A The Financial Times és a Reuters beszámolója szerint kormányügynökök kutatták át a Google dél-koreai kirendeltségének szöuli irodáit. A házkutatásra valószínűleg a Koreai Kereskedelmi Bizottság vizsgálatának keretében került sor: a kormányszervezet áprilisban trösztellenes nyomozást indított a keresőcég ellen.

A Google kedden kiadott közleményében hangsúlyozta: mindenben együttműködik a dél-koreai illetékesekkel; a cég reprezentánsai nem kommentálták a razziával kapcsolatos híreket.

A dél-koreai kormányszervek azért indítottak vizsgálatot az amerikai nagyvállalat ellen, mert a legnagyobb helyi keresőmotorokat, a Navert és a Daum Communicationt üzemeltető NHH hivatalos panaszban tiltakozott állítólagos piacellenes magatartásuk miatt. A cég jogászainak érvelése szerint a Google nagymértékben akadályozza a nyílt verseny kialakulását a mobilkeresők piacán, azzal, hogy az Android operációs rendszert használó okostelefonokon a Google az előtelepített kereső.

A Google határozottan cáfolta a versenytársak vádjait. „Semmilyen formában sem kötelezzük a szolgáltatókat és a gyártókat arra, hogy a Google Search-t vagy más Google alkalmazásokat telepítsenek az Android operációs rendszert használó eszközökre" - írták keddi sajtóközleményükben.

A mostani nem az első eset, hogy dél-koreai hatóságok szállják meg a cég irodáit. Májusban egy illegális adatgyűjtéssel kapcsolatos nyomozás kapcsán vegzálták a Google helyi munkavállalóit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.