Hirdetés
. Hirdetés

Közel sincs vége a Windows 7 sikerének

|

600 millió Windows 7, de mennyi lesz még? A makacs felhasználók miatt még pár száz milliót pöröghet a számláló.

Hirdetés

Már több, mint 600 millió példányban kelt el 2009-es megjelenése óta a Windows 7 – jelentette be a Microsoft szerdai bemutatóján a tajvani Computex kiállításon. Még ma is nagy a kereslet a legújabb Windows iránt, annak ellenére, hogy a kapuban toporog a mindent megváltoztató Windows 8.

 

A gyártó kihasználta az alkalmat, a jeles 6000 milliós számmal demonstrálva, hogy bizony a Windows korántsem egy lerágott csont. Nem maradtak ki Steven Guggenheimer, a cég OEM részlegének igazgatója beszédéből az utalások az egyéb termékekre (Windows 8, Windows Phone, Office 15) és a Bing valamint a Skype fejlesztéseire.

Persze sejthető, hogy már csak a felhasználók makacssága miatt is – gondoljunk arra, hogy még ma is sokan használják a már 11 éves XP-t –, a Windows 8 nem fogja azonnal és viharosan leváltani a Windows 7-et. Egyrészt igen sokan elégedettek vele és ha újabb gépet vesznek, akkor azon is azt szeretnék látni. A jelenlegi felhasználói tábor 45 százaléka még mindig XP-t használ, közülük sokan áttérhetnek a kiöregedett és már nem kompatibilis hardverek, valamint a Windows XP lejáró támogatása miatt Windows 7-re. A vállalati felhasználók nagy része is épp most tért át a 7-es OS-re, ők sem fognak kapkodni a továbblépéssel, mások pedig átlépik ezt a verziót és XP-ről próbálnak egyenesen Windows 8-ra váltani.

 

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Microsoft elindította kedvezményes Windows 8 elővásárlási lehetőségét, amivel némi pénzt takaríthatnak meg az érdeklődők és a hardver beszerzéssel nem kell megvárniuk az új operációs rendszer indulását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.