Hirdetés
. Hirdetés

Közösen fejleszt önvezető autókat a Toyota és az Uber

|

2021-től kezdené használni őket az Uber.

Hirdetés

Hirdetés

A Toyota félmilliárd dollárral száll be abba az Uberrel közös fejlesztésbe, amelynek célja már a közeljövőben hadra fogható autonóm autók létrehozása.

A szerződő felek nem akárkik a maguk műfajában: a Toyota világ egyik legnagyobb autógyártója, az Uber pedig az egyik vezető taxiszolgáltató.

A megállapodás új életet lehelhet az Uber önvezetőautós projektjábe. Amióta ugyanis egy önvezető Uber SUV halálra gázolt egy gyalogost, az Uber kivonta önvezető autóit az utakról, és visszafogta az autonóm autók tesztelését.

Az elképzelések szerint az Uber saját autonóm technológiáját a Toyota Guardian technológiájával házasítanák össze, amely automatizált bizontási szolgáltatásokat kínál, viszont nem engedi a teljesen automatizált vezetést. Az új technolgóiát a Toyota Sienna kisbuszaiba építik be, amelyek az Uber rendszerében állnak működésbe 2021-től.

Ehhez azonban először meg kell oldani az autonóm autók tömeggyártását: a Toyota és az Uber előtt álló kihívások közül ez tűnik a legfogósabbnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.