Hirdetés
. Hirdetés

Közösségi oldalt vásárol a Microsoft?

|

A Microsoft tárgyalásokat folytat a Yammer nevű közösségi oldal felvásárlásáról, egyes értesülések szerint a vételár akár egymilliárd dollár is lehet.

Hirdetés

Míg a Facebook az Instagramért fizet kemény pénzeket, a Microsoft vesz egy saját Facebookot magának ugyanennyiért, pedig már van neki egy. A Bloomberg értesülései szerint a Yammer nevű közösségi oldal (ahol főleg az adott cégen belül működő belső kommunikáció segítése, projektek hatékony vezetése az elsődleges profil) felvásárlásáról van szó.

A David Sacks (aki korábban a PayPal-nál dolgozott) által 2008-ban alapított Yammer mögött 120 milliós befektetés áll már, és közel 200 ezer vállalat használja a rendszert, többek közt a Ford Motor és az EBay is. A legutóbbi befektetés idén februárban történt, ekkor kb. 500 millió dollár lett a vállalat értéke papíron, ehhez képest a Microsoft akár egymilliárdot is adna érte.

Hozzá kell tenni, hogy ezek egyelőre csak üzleti pletykák, a hírt hivatalosan senki sem erősítette meg, de nem is cáfolták a vállalatok szóvivői, pusztán elzárkóztak a válaszadástól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.