Hirdetés
. Hirdetés

Kritikus PowerPoint javítás érkezik

|

A Microsoft a májusi patch-keddjén csak egy sérülékenységet javít: a PowerPoint kritikus rését.

Hirdetés

Az e havi patch-kedd igencsak csendesnek ígérkezik, hiszen a Microsoft biztonsági közleménye szerint a redmondi szoftvercég szoftvereiben májusban csak egy, kritikus minősítésű hibát javít.

Nevezetesen a PowerPoint április 2-án napvilágot látott sérülékenységét foltozzák, amely kihasználásával a támadók kártékony kódokat futtathatnak a felhasználók gépen a prezentáció-készítő alkalmazás 2000-es, 2003-as, 2007-es és XP-s verzióiban.

 

 

vistapatch.jpg
 

 

 

A rés segítségével a vírusírók Trójai vírusokat mellékelhetnek a ppt és pps állományok forráskódjaihoz, amelyet ha megnyit a felhasználó, akkor a támadó akár át is veheti az irányítást az érintett gép felett. Főként, ha a figyelmetlen végfelhasználó rendszergazdai jogosultsággal rendelkezik, ami Windows XP-k esetén meglehetősen gyakori.

A sérülékenység a PowerPoint Viewer alkalmazást is érinti, amely ellenben csak fontos besorolást kapott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.