Hirdetés
. Hirdetés

Lángoló mobiltelefon

|

Súlyosan megégett egy kaliforniai férfi, miután - a jelek szerint - mobiltelefonja meggyulladt a zsebében. Az illető lakásában is súlyos károk keletkeztek.

Hirdetés

Az 59 éves férfi a testének 60 százalékán szenvedett másod- és harmadfokú égési sérüléseket, állapota kritikus. Az oltást és mentést végző egyik tűzoltó szerint a férfi közelében egy mobiltelefonon kívül semmi mást nem találtak, ami a tüzet okozhatta. A jelek szerint az történhetett, hogy az áldozat elaludt egy székben a mobiltelefonjával a nadrágja farzsebében. Emiatt az egyik gomb lenyomva maradt, és a készülék hosszabb ideig feszültség alá került, felforrósodott, majd kigyulladt. Külön balszerencse, hogy az áldozaton polieszter és nylon alapú ruha volt, továbbá a szék is műanyagból volt, így a tűz gyorsan terjedt. A lakásban 30 ezer dolláros kár keletkezett.

A férfit öntudatlanul találták meg a fürdőszobában; később magához tért, de nem tudta elmondani, mi történt. A sajtónak nyilatkozó tűzoltó elmondta, hogy a mobiltelefon új volt, de nem volt hajlandó elárulni a márkát. Felhívta viszont a figyelmet, hogy "a mobiltelefon ugyanolyan elektromos készülék, mint bármelyik másik, és minden elektromos készülékben történhet meghibásodás vagy rövidzárlat".

Legfrissebb: Mégsem mobiltelefon okozta a tüzet

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.