Hirdetés
. Hirdetés

Lapunk egyik rovatvezetője az év információbiztonsági újságírója!

|

A megtisztelő díjat Turcsán Tamás vette át.

Hirdetés

A 2005-ben a már 2001-től információvédelemmel foglalkozó értékteremtő munkacsoport 12 magánszemély tagjából alakult a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, mely alapszabályában céljaként jelölte meg az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, és információvédelmi szakmai műhely létrehozását. Ennek szellemében évente öt alkalommal tartanak nyílt szakmai fórumot, melyre előadónak a szakma kiválóságait hívják meg. Az egyesület évente meghirdeti az "Év információbiztonsági újságírója" és az "Év információbiztonsági dolgozata" pályázatokat. Évente felmérést végez az információbiztonsági auditok magyarországi elterjedtségéről. Ebben az évben Hétpecsétes történetek címmel kiadta az ISO 27001-es szabvány 39 kontrollcsoportja köré szervezett közérthető információbiztonsági könyvét, amely esettanulmányokon keresztül mutat rá a védelem fontos kérdéseire.

 

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett az "Év információbiztonsági újságírója" címet Turcsán Tamás az IDG Magyarország Lapkiadó Kft, PC World Üzlet rovatának vezetője kapta.

 

Az "Év információbiztonsági újságírója" címet az Egyesület május 21-i "XXXI. Információvédelmi Szakmai Fórum"-án vette át Turcsán Tamás Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől. A fórumon tartott előadása jól reprezentálta a hitvallásában írtakat. "A médiának - legyen az nyomtatott, vagy elektronikus - feladata, hogy nem csupán közzé tegye és kommentálja az információkat, hanem hogy azokat közérthetően el is magyarázza olvasóinak".

 

Az elmúlt években az "Év információbiztonsági újságírója" címét Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztője és Kelemen László vehette át. Most hozzájuk csatlakozott Turcsán Tamás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.