Hirdetés
. Hirdetés

Lefagy a Chrome a Windows 10 frissítése után

|

A Windows 10-et frissítő több felhasználó arról számolt be, hogy az April 2018 Update telepítése után nem tudják futtatni a Chrome böngészőt.

Hirdetés

Hirdetés

Egyes felhasználók arról panaszkodtak a Redditen, hogy a Windows 10 legújabb, April 2018 Update változatának a telepítését követően nem tudják futtatni a Chrome böngészőt, amely röviddel az elindítása után lefagy

Egy felhasználó arról számolt be, hogy a probléma miatt az operációs rendszer is lefagy, és nem indítható újra a jól bevált Ctrl-Alt-Del billentyűkombinációval sem, ehhez ki kell kapcsolni a számítógépet.

A Microsoft egyelőre nem ismerte el a hibát, és azt sem tudjuk, hogy a Windows 10-et frissítő felhasználók hány százalékát érinti a probléma.

Frissítés. Időközben a Microsoft elismerte a hibát, és dolgozik annak kijavításán. Kiderült az is, hogy nem csak a Chrome böngésző, hanem a Cortana és a Visual Studio is lefagy. A szoftvergyártó a következő foltozókeddre, május 8-ra ígéri a javítófoltot.

Ha a Chrome böngésző lefagy a számítógépén, a Microsoft az alábbi kerülő megoldásokat ajánlja:

1. Próbálkozzon meg egy Windows gombos billentyűkombinációval a képernyő felélesztésére. Ha az eszközhöz csatlakozik billentyűzet, alkalmazza a Windows gomb + Ctrl + Shift + B. kombinációt, ha pedig tabletet használ, nyomja le egyszerre a hangerő fel és a hangerő le gombot két másodpercen belül háromszor. Ha a Windows reagál, egy rövid sípoló hangot hall, és a képernyő villogni fog vagy elhalványul, miközben a Windows megpróbálja frissíteni a tartalmát.

2. Ha laptopot használ, zárja le és nyissa fel a fedelét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.