Hirdetés
. Hirdetés

Legyen vonzó a kutatói életpálya!

|

Droidfoci, LEGO-robotok versenye, Masat, az első magyar műhold, vezető nélküli légi járművek, beszédtechnológiai labor, autóverseny-szimuláció - csupán ízelítő a Kutatók Éjszakájának érdekességei közül.

Hirdetés

Európában több mint 200, Magyarországon 26 város vesz részt az Európai Bizottság által támogatott Kutatók Éjszakáján. A szeptember 23-i rendezvényre - kutatóintézetekbe, egyetemi laboratóriumokba - a tavalyihoz hasonlóan mintegy 50 ezer, főként fiatal, a kutatói-fejlesztői pálya, illetve a tudományos eredmények iránt érdeklődő látogatót várnak. A részvétel ingyenes, ám bizonyos rendezvények regisztrációhoz kötöttek (kutatokejszakaja.hu).

A Kutatók Éjszakáján (főszervezők: Tempus Közalapítvány, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány) a Magyarországon 100 éve jelen lévő Ericsson is várja az érdeklődőket. Ennek kapcsán Ali Shah, a vállalat nemrégiben kinevezett vezérigazgatója rámutatott: az 1700 fős magyarországi leányvállalatnál 1200-an dolgoznak a kutatás-fejlesztésben. Az Ericsson elkötelezett a növekedés mellett, a közelmúltban 180 fiatal szakembert vettek fel. Fontosnak tartják az egyetemi professzorokkal való együttműködést, céljuk, hogy a kutatás-fejlesztés a gazdaság közvetlen problémáira is megoldást nyújtson.

Várható, hogy 10 év múlva mintegy 50 milliárd végpont működik hálózatba kötve. A behálózott társadalomban alapvetően megváltoznak az emberek lehetőségei. Ezen vízió megvalósításához nélkülözhetetlenek a kutatás-fejlesztések, amelyekben az Ericsson meghatározó szerepet kíván játszani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.