Hirdetés
. Hirdetés

Legyengülhet a NAND flash iránti kereslet

|

Hamarosan mégis visszaesés következhet a NAND flash iránti keresletben.

Hirdetés

Bár az okostelefonok iránti kereslet nagyobb, mint valaha, ez mégsem elég. A Samsung gyakorlatilag dominál a szektorban, ennek ellenére a felsőkategóriás készülékek eladásai a hírek szerint kiábrándítóan rosszak. Mivel a NAND flash memóriákat gyártó cégeknek a fő megrendelői közé az okostelefonok gyártói tartoznak, ezért a helyzet komoly hatással van rájuk is. 

A jóslatok szerint a korábbi várakozásokkal szemben most igen gyenge harmadik negyedév következhet a NAND flash lapkák életében. Mindennek persze jó oldala is van, bár tény, hogy nem ugyanazok számára. A változás a megrendelőknek és a fogyasztóknak kedvezhet, és kedvez is, ebben a hónapban ugyanis a lapkák árai 5 százalékkal csökkentek. 

A szebb napokat is látott IT-s szektorban a NAND flash piac abban a kivételes helyzetben volt, hogy nem csak nem szenvedett csökkenésektől, hanem egyenesen fellendült. Úgy tűnik, hogy az ágazat szereplői túlságosan nagy optimizmussal néztek a jövőbe, amely kevésbé lesz virágos, mint gondolták. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.