Hirdetés
. Hirdetés

Lehet egy bemenettel több?

|

A KVM kapcsolóiról ismert ATEN a szórakoztatóelektronika területén próbálkozik a VS-231 HDTV A/V Switch egységgel, nem is rossz eredménnyel.

Hirdetés

Az ATEN-t jól ismerjük, mint a KVM (Keyboard Video Mouse - azaz billentyűzet, videó és egér) átkapcsolók gyártóját. Termékeik minőségével már sokszor bizonyítottak, nem véletlenül ők a vezető gyártók a piac e szegmensében. Új eszközük ezzel szemben a szórakoztatóelektronika területére tett kirándulás.

Nem lennénk meglepve, hogyha a VS-231-es HDTV kapcsoló ötletét valamelyik fejlesztőjük otthonra frissen vásárolt lapos kijelzője inspirálta volna. A cégtől megszokott, jó minőségű fém dobozban csücsülő, az előlapján a jellegzetes atenes kapcsolókat viselő kis doboz ugyanis nem más, mint egy komponens (YPbPr) videóbemenet kapcsoló. Az egyre terjedő plazma és LCD televíziókon gyakran nem találunk a csúcsminőségű videojel fogadására alkalmas bemenetekből egynél vagy kettőnél többet, miközben egyre több jelforrás rendelkezik ilyen kimenettel.

DVD lejátszók és felvevők, műholdvevők, az új generációs játékkonzolok, otthoni médiakliensek mind kínálnak manapság már ilyen kimeneteket, így dőreség lenne nem kihasználni ezeket. A VS-231 két bemenettel bír, így gyakorlatilag egy bemenetből csinál kettőt, de a cég négybemenetes változatban is elkészítette ugyanezt az eszközt. A kényelmet egy nagyjából hitelkártya méretű távvezérlő szolgálja, így nem kell az előlapon átkapcsolni az éppen használni kívánt jelforrásra. Tapasztaltunk szerint a VS-231 nem befolyásolta észrevehető módon a képminőséget.

Az ATEN VS-231 HDTV A/V kapcsolója vadonatúj termék, a hazai piacon éppen bevezetés alatt van, így konkrét árral nem szolgálhatunk. Ellenben az interneten találtunk 158 eurós - megközelítőleg 43 000 forintos - végfelhasználói árat, mely finoman szólva is mellbeverő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.