Hirdetés
. Hirdetés

Lenyűgöző közeli színes fotó a Plutóról

|

A New Horizons űrszonda felvételén jól megfigyelhető a törpebolygó változatos felszíne.

Hirdetés

Az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA nagyfelbontású színes fényképet tett közzé Naprendszerünk törpebolygójáról, a Plutóról, amelyet azokból a képekből állítottak össze, amelyeket a New Horizons űrszonda készített, amikor idén július 14 elhaladt az égitest mellett. A kép felbontása 80 méter körül van képpontonként, az eredetileg fekete-fehér felvételeket kisebb felbontású színes képi információkkal egészítették ki a NASA kutatói. A képen látható terület a Plutó felszínének 80 kilométeres szélességű részletét mutatja.


A fotókat egész pontosan akkor készítette az űrszonda Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) kamerája, amikor a New Horizons 17 ezer kilométerre volt a bolygótól. A kráterekkel telitűzdelt, hegyes, fagyott terep lenyűgöző képet fest a Plutó geológiai viszonyairól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.