Hirdetés
. Hirdetés

Lesz Oracle-Google csörte

|

Egy bírósági döntés szerint az Oracle jogosan követelhet kártérítést a keresőóriástól a szabadalmi jogok megsértése miatt.

Hirdetés

Erről helyi idő szerint pénteken döntött az illetékes fellebbviteli bíróság Washingtonban, felülvizsgálva az első fokú döntést.

Hirdetés

A jogi kérdés az volt, hogy egy szoftver úgynevezett alkalmazásprogramozási felülete (API) szabadalmi oltalom alá esik vagy sem. Az alsó fokú - San Franciscó-i - bíróság úgy ítélt, hogy nem élvez oltalmat, másodfokon viszont ezzel ellentétes döntés született.

Az Oracle azt állítja, hogy a Google az Android operációs rendszer kifejlesztésekor fölhasználta az Oracle Java-programjának bizonyos elemeit. Az Oracle ezért több mint 1 milliárd dollár (220 milliárd forint) kártérítést követel az internetes óriáscégtől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.