Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető a Firefox 3.6 friss bétája

|

Megjelent a Mozilla fejlesztői központben a böngésző legújabb béta változata, 3.6-os verziószámmal. Web fejlesztők számára jó hír, hogy javítottak a HTML 5 és a CSS támogatásán.

Hirdetés

A szokásos adag hibajavítás mellett a Firefox 3.6 beta 5-ös alváltozata tartalmaz még néhány új funkciót és teljesítményén is javítottak. Eddig is használhattunk alternatív megjelenésű felületeket, azaz skineket a Firefoxban, de ez most már csak egy kattintásba kerül az újonnan integrált Personas funkcióval. Teljesítmény szempontjából nem mellékes, hogy az új kiadás képes aszinkron futtatni a szkripteket, ami nem egy oldal betöltésének idejét le fogja rövidíteni.

Az élvonalbeli fejlesztőket is igyekszik elkápráztatni az új kiadás, amely számos új szabványt támogat. Támogat egy olyan HTML 5 alapú API-t, amely standard megoldást kínál a webes alkalmazások számára ahhoz, hogy megkérhessék a felhasználót, hogy saját számítógépén jelöljön ki állományokat. Újabb CSS eseményeket és tulajdonságokat valósít meg, miáltal például több rétegben egymásra épülő hátterek hozhatók létre. Támogatja a Web Open Font Format fájlokat, amelyek ingyenes, tömörített betűstílus állományok.

A Namoroka kódnevet viselő Firefox 3.6 béta kód a Gecko 1.9.2 motorra épül. A Firefox kiegészítők több mint 70 százaléka már kész az új alapokra való átállásra az alapítvány hivatalos jelentése szerint.

Jelenleg a Firefox 3.5.6 az ajánlott változat mindennapi használatra, de akik érdeklődnek tesztelése után, azok számára természetesen letölthető már az új béta is. Akik már feltelepítették, azok hamarosan megkapják a legújabb frissítéseket. A fejlesztők várják a felhasználók észrevételeit.

 

Egy kattintással adhatunk új megjelenést a böngészőnek az új Personas funkcióval

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.