Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető a Silverlight 4

|

Megjelent a Microsoft multimédiás platformjának negyedik generációja.

Hirdetés

Mint az várható volt, pár nappal a Visual Studio 2010 és a .NET Framework érkezése után a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Silverlight negyedik verziója, amelynek futókörnyezete már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról. Illetve vele párhuzamosan a multimédiás platform legújabb kiadására felkészített Expession Blend 4 RC kiadása is elérhetővé vált, amelynek tesztverziója szintén bárki számára hozzáférhető.

 

 

expression.jpg


A Silverlight 4 és a Visual Studio 2010 szoros érkezése nem a véletlen műve. A multimédiás platform ugyanis minden eddiginél szorosabban integrálódik a Microsoft fejlesztőkörnyezetével, amely segítségével a fejlesztők még robusztusabb webes alkalmazásokat hozhatnak létre. A céges felhasználók számára e mellett jó hír lehet a Microsoft Office és a SharePoint Server megoldásokkal való szorosabb együttműködés,a Silverlight 4 továbbfejlesztett szövegszerkesztője, valamint a megoldás új hálózat-, adat- és nyomtatókezelő képességei.

 

 

 

silverlight4.jpg


Az új verzió ráadásul tovább finomítja a Silverlight 3-ban megjelent böngészőn kívüli megjelenítést, amely segítségével a webes alkalmazások offline, az operációs rendszer asztalán is képesek futni, így a fejlesztőknek nem kell külön kódot készíteniük a kliens oldali programjaiknak. A megoldás e mellett webkamera és mikrofon-kezelést, a videó és audió tartalom változatos eszközökön történő megjelenítését szolgáló, natív multicast képességet, az interaktív alkalmazások készítéséhez több mint hatvan, testre szabható HTML vezérlőt kínál. A vezérlők egyikével például a weboldal tartalma egy kattintással kirakójátékká (puzzle-lé) alakítható. Az újdonságokról részletesebben a Silverlight programmenedzserének a blogján olvashat.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.