Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető az új Flash Player bétája

|

Kipróbálható, milyen új animációs és szövegkezelési lehetőségeket nyújt az Adobe Flash Player 10 bétaverziója.

Hirdetés

Az Adobe Labs fejlesztői oldalon megjelent az Adobe Flash Player 10 médialejátszó kipróbálható bétaverziója. Az Astro kódnéven futó projekt olyan újdonságokkal jelentkezik, mint az egyedi szűrők és effektusok használata, a 3D-s effektusok és a 2D-s objektumok kezelése, a továbbfejlesztett animációs és a kibővített szövegmegjelenítési lehetőségek, valamint a videokártya hardvertámogatása. A Flash Player új verziójával a webgrafikusok és a webfejlesztők látványosabb, platformtól és operációs rendszertől független internetes alkalmazásokat, animációkat és videókat készíthetnek.

Újdonságok a webalkalmazás-fejlesztésben
A Flash Player 10-es verziójának egyik nagy újdonsága az egyedi szűrők és effektusok támogatása. Az Adobe erre a célra fejlesztette ki az Adobe Pixel Bendert (szintén letölthető az Adobe Labstól), amely ugyanazt a technológiát használja, mint az Adobe After Effects CS3 Professional speciális effektus készítő és utómunkálati szoftver. A 3D-s effektusok és a 2D-s objektumok kezelése további lehetőségeket biztosít az internetes alkalmazások (RIA) készítőinek.

A médialejátszó másik fontos újítása a továbbfejlesztett szövegkezelési lehetőség, többek között az élsimítás, az elforgatás, a stílusok és a ligatúrák használata. A szöveget most már több irányból is lehet folyatni - például vertikálisan és jobbról balra -, így mostantól a távol-keleti és az arab nyelvek is támogatást élveznek. Az új grafikai, animációs és tipográfiai lehetőségek ugyanakkor nem terhelik a központi processzort (CPU), mivel a Flash Player 10 immár a videokártyák memóriáját is képes kezelni.

Videosugrázás esetén a Flash Player 10 kommunikál az Adobe Flash Media Server 3 streaming alkalmazással, és olyan tömörítést választ, ami a végfelhasználó számára a legideálisabb. Az új médialejátszó lehetőségeit az Adobe egy látványos demóval is demonstrálja.

Tények az Adobe Flash technológiáról
A videók, animációk és internetes alkalmazások megjelenítésére alkalmas, platformtól és operációs rendszertől független futtatókörnyezet, az Adobe Flash technológia az internethez csatlakoztatott számítógépek 98 százalékán megtalálható, ezért a technológiát joggal nevezhetjük univerzálisnak, ami nagyban megkönnyíti a webgrafikusok és a webfejlesztők dolgát. A Flash Player előző, 9-es verziója - amely már HD minőségű kép- és hangsugárzást is támogatja - 3 hónap alatt 62 százalékos mértében terjedt el a világhálón. A videosugárzást és/vagy videomegosztást biztosító internetes tartalomszolgáltatók 75 százaléka a Flash technológiát használja (pl. YouTube, MySpace).

A Flash Player 10 helye az Open Screen Projectben
Az új médialejátszó az Adobe AIR következő verziójának is része lesz. Az Adobe így kívánja érvényre juttatni azt az Open Screen Project kezdeményezésben meghirdetett irányelvet, amely egy egységes platform létrehozását tűzte ki célul, amit fejlesztők, tartalomszolgáltatók és végfelhasználók egyaránt könnyen használhatnak.

Kompatibilitás
A Flash Player 10 bétaverziója a Microsoft Windows 2000, Server 2003, XP és Vista, a Mac OS X és a Linux operációs rendszerekkel kompatibilis.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.