Hirdetés
. Hirdetés

Levadásszák a "Selyemút" kupeceit

|

Letartóztatási hullám indult a hírhedt Silk Road lekapcsolása után.

Hirdetés

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség kedden négy férfit tartóztatott le, akiket azzal vádolnak, kábítószert értékesítettek a web sötétebb oldalán. A további letartóztatásokat ígérő NCA szerint a három huszonéves, valamint az ötvenes éveiben járó férfi komoly eladóknak számítottak a selyemúton.

Hirdetés

De nem csak az angolok kezdtek hajtóvadászatba, az FBI Washington államban csapott le a 40 éves Steven Lloyd Sadlerre, aki állítólag a drogkereskedők felső 1 százalékába tartozott. A férfi lakótársa, Jenna White szintén lakat alá került.

A hatóságok minden fórumon azt nyilatkozzák, erejüket a Silk Road-on működő bűnözők elfogására összpontosítják. Noha az oldal leginkább a kábítószer-kereskedelemről ismert, a drogok mellett más törvénybe ütköző anyagokat is kínáltak, mint például gyermekpornográfiát és lopott bankkártyákat.

„Ezek a letartóztatások egyértelmű üzenetet jelentenek a bűnözőknek: a mélyweb nem rejt el benneteket, és a névtelen aktivitás nem névtelen többé” – mondta Keith Bristow, az NCA vezérigazgatója. „Tudjuk, hol vagytok, tudjuk mit csináltok és el fogunk kapni”.

 

Bristow szerint a bűnözőknek nem volt lehetőségük eltüntetni digitális lábnyomukat, és függetlenül attól mennyire képzettek technológiailag, mind követtek el hibákat. Az, hogy nem csak hangzatos szavakat használ a szakértők is megerősítik. Raj Samani, a McAfee CTO-ja szerint a letartóztatások bizonyítják, a karhatalom karjai még az internet legsötétebb bugyraiba is elérnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.