Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult a UPC-Fibernet ügylet

|

A UPC Magyarország a mai napon bejelentette, hogy a hatósági jóváhagyást követően lezárta az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet kábeltelevíziós hálózatai egyharmadának a megvásárlását.

Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását és más feltételek teljesülését követően a UPC Magyarország a mai napon lezárta a Fibernet mintegy 166 ezer háztartást elérő és jelenleg 80 ezer kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást kiszolgáló hálózatainak a megvásárlását. Ezt követően a UPC a legrövidebb időn belül megkezdi ezeknek a hálózatszakaszoknak az integrálását és műszaki továbbfejlesztését, annak érdekében, hogy azokon is saját interaktív digitális kábeltelevíziós, újgenerációs internet- és telefonszolgáltatásait biztosíthassa.

A cég ezeket a hálózatokat a Magyar Telecom B.V.-től, az Invitel Holding A/S egyik leányvállalatától vásárolta meg, amely ezzel egy időben lezárta a Fibernet egyedüli tulajdonosának, a Fibernet Tanácsadó Kft.-nek a megvásárlását. A hálózatok beolvasztását és szükséges műszaki fejlesztését követően az új tulajdonos 2011 áprilisától kezdődően veszi át a szolgáltatást és indítja el saját kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásait az ezeken a területeken élő családok számára.

A tulajdonosváltás és a kábelhálózatok értékesítése nyomán, ez év áprilisától kezdődően fokozatosan a UPC veszi át a Fibernet, illetve a Dunaweb Távközlési Kft. által eddig Budapesten és mintegy további 50, főként Pest, Fejér, Csongrád és Békés megyei településen biztosított szolgáltatásokat. A jelenlegi Fibernet és Dunaweb előfizetők számára a legtöbb területen rendelkezésre áll majd a UPC teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videorögzítő funkció, a több száz filmet kínáló videotár és az akár 120 megabites letöltési sebességet nyújtó villámgyors Fiber Power internet.

Ehhez az előfizetőknek semmit nem kell tennie, mivel az általuk korábban megkötött szolgáltatási szerződések továbbra is érvényben maradnak. Ahhoz, hogy a UPC digitális szolgáltatásait igénybe vehessék, szükség lesz az eddig használt régi beltéri egységek, set-top-boxok, internet- és telefonmodemek cseréjére a szolgáltató által biztosított új berendezésekre. A szolgáltató-váltással összefüggő kérdésekről természetesen minden érintett előfizető személyre szóló levélben kap részletes tájékoztatást az elkövetkező napokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.